Promisiuni de sprijin european pentru crescatorii de porci

Promisiuni de sprijin european pentru crescatorii de porci


Comisarul european pentru Agricultura, Phil Hogan, a promis ca va lua masuri pentru a sustine preturile la carnea de porc, in incercarea de a ajuta un sector afectat de embargoul rusesc, transmite Reuters.

hoganComisarul european pentru Agricultura, Phil Hogan, a promis ca va lua masuri pentru a sustine preturile la carnea de porc, in incercarea de a ajuta un sector afectat de embargoul rusesc, transmite Reuters.
Cu ocazia unei vizite la Salonul agricol de la Paris, Phil Hogan a apreciat drept cel mai eficient instrument la dispozitia Comisiei introducerea de stocuri pentru produsele din carne de porc, o propunere in acest sens urmand sa fie confirmata marti la reuniunea Comitetului Regiunilor de la Bruxelles.

'Sunt constient de dificultatile cu care se confrunta crescatorii de porci. Producatorii au fost afectati de pe urma embargoului nejustificat impus de Rusia', a declarat Phil Hogan. Potrivit acestuia, constituirea de stocuri 'ar urma sa retraga de pe piata o cantitate considerabila de produse, stabilizand situatia financiara a fermierilor, si va permite pietei sa-si revina prin stimularea preturilor'.

Moscova a introdus, in luna ianuarie 2014, un embargou pentru carnea de porc din UE, motivul oficial fiind cazurile de febra aftoasa africana in Lituania si Polonia. Exporturile UE de carne de porc in Rusia s-au ridicat la un miliard de euro in 2013.

Comisia Europeana a recurs la constituirea de stocuri si pentru laptele praf si branzeturi, in urma embargoului introdus de Rusia in luna august 2014 pentru produsele alimentare provenite din statele occidentale. Insa ulterior aceasta masura de ajutor a fost suspendata din cauza solicitarilor nejustificat de mari ale anumitor producatori.



Poti fi interesat si de