Agricover cumpara abatorul firmei Romsuintest Peris

Agricover cumpara abatorul firmei Romsuintest Peris


Grupul Agricover anunta extinderea activitatii sale prin investitia intr-o unitate de procesare a porcului. Investitia, care demareaza prin achizitia unui abator in sudul tarii, se va ridica in final la circa 5 milioane de euro, incluzand modernizarea liniilor de procesare, extinderea capacitatii de sacrificare, dezvoltarea unor linii de transare, achizitionarea unei infrastructuri logistice specializate si introducerea unui sistem informatic performant, potrivit unui comunicat al Agricover.

agricoverGrupul Agricover anunta extinderea activitatii sale prin investitia intr-o unitate de procesare a porcului. Investitia, care demareaza prin achizitia unui abator in sudul tarii, se va ridica in final la circa 5 milioane de euro, incluzand modernizarea liniilor de procesare, extinderea capacitatii de sacrificare, dezvoltarea unor linii de transare, achizitionarea unei infrastructuri logistice specializate si introducerea unui sistem informatic performant, potrivit unui comunicat al Agricover.

Unitatea are, in prezent, o capacitate de sacrificare de 120 de porci pe ora si este situata in localitatea Niculesti, Dambovita. Abatorul era detinut de firma Romsuintest Peris, societate aflata in insolventa.

Achizitionarea acestui abator face parte din strategia Agricover de extindere a modelului de business integrat pe care l-am dezvoltat pentru fermierii din zootehnie. Venim astfel cu o solutie pentru rezolvarea uneia dintre problemele majore cu care se confrunta crescatorii de animale din sudul tarii si anume lipsa unui abator cu o capacitate relevanta de procesare, a declarat Stefan Bucataru, director general Agribusiness.

Agricover are in plan retehnologizarea si modernizarea abatorului pentru a indeplini cele mai inalte standarde de siguranta alimentara si eficienta operationala. Se vizeaza, de asemenea, angajarea personalului necesar si implementarea unui program complex de instruire a acestuia pentru dezvoltarea competentelor necesare cresterii competitivitatii si performantei unitatii.

Ne propunem sa aducem abatorul la cele mai inalte standarde din industrie pentru a servi eficient nevoilor fermierilor. In acest sens, suntem pregatiti sa facem atat investitii financiare, cat si infuzii de know-how, punand competentele noastre si intreaga noastra expertiza in folosul acestora, a afirmat Stefan Bucataru, director general Agribusiness.

Finantarea necesara acestui proiect a fost asigurata in principal de Black Sea Trade and Development Bank, ca parte a acordului de colaborare si a angajamentului asumat de Agricover pentru sustinerea dezvoltarii producatorilor si agricultorilor din Romania.

Strategia Agricover are in vedere asigurarea unor alternative de desfacere sigure pentru porcul romanesc. Din 2010 de cand am infiintat linia de business pentru fermierii din zootehnie, ne-am propus sa gasim solutii de integrare verticala pentru dezvoltarea relatiei de parteneriat cu acestia pe baze stabile si predictibile. Prin alinierea abatorului la standardele solicitate de procesatori (fabrici de mezeluri care acum cumpara materiile prime preponderent din import), Agricover faciliteaza accesul fermierilor locali si a porcului romanesc catre unitatile de procesare din tara si in perspectiva catre piete externe, a adaugat Stefan Bucataru, director general Agribusiness.

Agricover este platforma de solutii integrate pentru agricultura ce sustine eficienta intregului lant valoric, oferind o gama completa de servicii si solutii tehnologice, create pentru a raspunde nevoilor reale ale clientilor sai si pentru a creste performanta acestora.

Solutiile integrate oferite fermierilor includ seminte, ingrasaminte, motorina, produse fitosanitare, consultanta tehnica de specialitate, solutii de finantare, asigurarea recoltei, servicii logistice si de siloz, precum si sprijin pentru valorificarea productiei.

Obiectivul strategic al Agricover este asigurarea unei infrastructuri financiare, tehnologice, comerciale si operationale care sa asigure fermierilor romani alternative de dezvoltare eficienta, competitiva si durabila.

In acest an, Agricover implineste 15 ani de existenta in agribusiness, de evolutie continua si sustinere a unei agriculturi moderne si performante prin solutiile inovatoare dezvoltate.



Poti fi interesat si de