Investitii in ferme zootehnice la Susani (Valcea)

Investitii in ferme zootehnice la Susani (Valcea)


Zootehnia din comuna valceana Susani devine unul din principalele domenii de dezvoltare ale localitatii, nu mai putin de 20 de ferme fiind deja functionale, a declarat pentru AGERPRES, primarul Gheorghe Staiu.

capreZootehnia din comuna valceana Susani devine unul din principalele domenii de dezvoltare ale localitatii, nu mai putin de 20 de ferme fiind deja functionale, a declarat pentru AGERPRES, primarul Gheorghe Staiu.

"Suntem poate cea mai agricola localitate din Valcea, fiind situata chiar in extremitatea sudica a judetului, de aici incepand Campia Romana. Atat cultura plantelor cu precadere a cerealelor, cat si cresterea animalelor sunt domenii care au inceput sa se dezvolte si nu cum se facea pana acum 10 ani pe palier individual si sub forma unei ferme de subzistenta. Azi, apropo, ne mandrim cu 20 de ferme zootehnice, mentionez cel putin 5 care au ca obiect cresterea bovinelor de rasa, avem vreo 5 de capre, mai multe de oi, o ferma la inceput de porcine, care numara 60 de capete, dar cu capacitati de extindere. Tot la acest capitol intra o ferma de crestere a puilor de carne care produce 15.000 de capete", a precizat Staiu.

Edilul mentioneaza si apicultura ca arie de dezvotare, spunand ca din cei 50 de apicultori, majoritatea sunt tineri care au mers pe accesaarea de fonduri europene.

In comuna Susani se afla si cea mai mare asociatie agricola din judetul Valcea, care numara peste 500 de proprietari.



Poti fi interesat si de