Abatorul si fermele Avicola Calarasi, scoase din nou la vanzare

Abatorul si fermele Avicola Calarasi, scoase din nou la vanzare


Mai multe active ale Avicola Calarasi, companie aflata in reorganizare, sunt puse la vanzare de catre administratorul judiciar al societatii.

avicola0Mai multe active ale Avicola Calarasi, companie aflata in reorganizare, sunt puse la vanzare de catre administratorul judiciar al societatii.
Printre acestea se afla abatorul de pasari si fabrica de fainuri proteice - pretul de pornire la lictatie fiind de 3 milioane de euro, complexul zootehnic Agromixt (pre? de pornire 388.403 euro), precum si mai multe ferme. Astfel, pentru Ferma nr.1 si Statia de incubatie Calarasi, pretul de pornire este de 3,2 milioane de euro, respectiv 1,3 milioane de euro pentru Ferma nr. 3 Buciumeni si 2 milioane de euro pentru Ferma nr.5-6 (Pui de carne Calarasi).

De asemenea, la vanzare este scos si abatorul Dichiseni din Calarasi, pretul de pornire fiind de 72.728 euro. Preturile mentionate sunt diminuate cu 5%-10% din pretul de pornire, dupa cum se arata in anuntul administratorului judiciar.

Problemele Avicola Calarasi, unul dintre cei mai mari producatori de carne de pasare in urma cu cativa ani, au inceput spre finele anului 2013, cand au fost gasite pe piata mai multe loturi de carne de pui infestate cu salmonella. La scurt timp de la izbucnirea scandalului, plina de datorii, societatea cu capital libanez, a
cerut intrarea in insolventa.

In ciuda interesului manifestat de mai multi oameni de afaceri locali, preluarea Avicola Calarasi intarzie. La momentul actual, o parte din active sunt inchiriate de catre producatorul de carne de pasare Aaylex Buzau, producatorul marcii Coco Rico.



Poti fi interesat si de