Stagii de practica pentru studenti in domeniul agroalimentar

Stagii de practica pentru studenti in domeniul agroalimentar


In cadrul proiectului Pregateste-te pentru viitor! - stagii de practica pentru studenti in domeniul agroalimentar, Asociatia Romana a Carnii, in parteneriat cu Universitatea Dunarea de Jos din Galati si partenerul transnational din Spania Instituto de Formacin Integral IFI, anunta finalizarea sedintelor de consiliere insertie profesionala organizate in cadrul Activitatii 3 - Consiliere si orientare profesionala.

dscn0201In cadrul proiectului Pregateste-te pentru viitor! - stagii de practica pentru studenti in domeniul agroalimentar, Asociatia Romana a Carnii, in parteneriat cu Universitatea Dunarea de Jos din Galati si partenerul transnational din Spania Instituto de Formacin Integral IFI, anunta finalizarea sedintelor de consiliere insertie profesionala organizate in cadrul Activitatii 3 - Consiliere si orientare profesionala.
In perioada octombrie 2014 - ianuarie 2015, peste 350 de studenti sau masteranzi ai Universitatii Dunarea de Jos din Galati, inclusi in Grupul Tinta, au participat la sedintele de consiliere si insertie profesionala. Obiectivul principal al acestor sedinte a fost culegerea datelor pentru activitatea de consiliere, date in baza carora va fi elaborata fisa personala a studentului consiliat. Fisa personala va contine datele culese, concluziile precum si recomandarile pentru orientarea pentru stagiile de practica.

Consilierea si orientarea profesionala au avut urmatoarele scopuri:

  • sa ajute tinerii sa-si contureze o imagine clara cu privire la propria lor cariera (formare ini?iala, perfec?ionare, promovare, modificarea rolurilor sociale);
  • sa ofere studentilor sansa de a-si gasi o activitate care sa le permita o dezvoltare deplina a capacitatilor si sa le ofere satisfactie personala in munca;
  • familiarizarea treptata a studentilor cu particularitatile diferitelor profesii si autodefinirea lor in raport cu aceste profesii si cu propriile interese, valori si aspiratii.
Printre temele cele mai frecvent dezbatute in cadrul sedintelor se numara: adaptarea cu usurinta la dinamica sociala si economica, dobandirea unei atitudini flexibile raportate la cariera, adoptarea unei atitudini active cu privire la cariera personala si sumarea de obiective realiste, realizabile.

Prin prezentarea sustinuta in cadrul sedintelor, s-a urmarit adaptarea studentilor la metodele care sa le permita cautarea unui loc de munca si totodata s-au oferit sugestii de surse de unde pot afla mai multe informatii despre ocupatii si locurile de munca disponibile.

Pentru mai multe informatii despre proiect, accesati: www.agropractic.ro sau https://www.facebook.com/pages/Pregateste-te-pentru-viitor/256097287914245?ref=hl



Poti fi interesat si de