Fauresti, localitatea cu cele mai multe ferme din Valcea

Fauresti, localitatea cu cele mai multe ferme din Valcea


Un numar de 7 ferme zootehnice au fost infiintate in comuna valceana Fauresti, aceasta devenind localitatea cu cele mai multe astfel de investitii din judet, dupa cum a declarat pentru AGERPRES primarul Ion Tirvuica.

vaci-cu-fanUn numar de 7 ferme zootehnice au fost infiintate in comuna valceana Fauresti, aceasta devenind localitatea cu cele mai multe astfel de investitii din judet, dupa cum a declarat pentru AGERPRES primarul Ion Tirvuica.
"Este un motiv de mandrie faptul ca zootehnia a reinviat in comunele valcene. Astfel, pe teritoriul localitatii noastre sunt nu mai putin de 3 ferme de bovine cu peste 300 de capete, 2 de ovine cu peste 1000 de capete si 2 de caprine cu peste 200 de capete. Pe langa asta putem adauga si alte cateva microferme cu cate 15 capete. In cele 7 fermezootehnice sunt numai exemplare de rasa, fie de carne, fie de lapte, monta se face numai artificial ,iar piata de desfacere deja este asigurata", a precizat primarul Tirvuica.

Acesta spune ca printre proprietarii acestor ferme sunt si tineri care au muncit o perioada in strainatate si care au vrut sa investeasca banii "nu doar in case, ci si in afaceri care sa aduca plusvaloare".

De altfel, in sudul judetului Valcea, alaturi de comuna Fauresti, o alta localitate se poate mandri cu o investitie importanta in domeniul agricol este vorba de comuna Susani, unde functioneaza cea mai mare asociatie agricola cu un numar de peste 500 de proprietari.



Poti fi interesat si de