Parteneriatul PIONEER-STIA se concretizeaza


Compania Pioneer-RTOR a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al firmei STIA in scopul de a pune la dispozitia procesatorilor, experienta, calitatea, stabilitatea, produsele si serviciile oferite de cele doua firme in proiecte comune. Rezultatele obtinute confirma faptul ca PIONEER GRUP se indreapta in directia corecta si demonstreaza capacitatea de a raspunde afirmativ la cele mai provocatoare proiecte si de a fi in masura sa propuna solutii complete.

pioneer 0Compania Pioneer-RTOR a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al firmei STIA in scopul de a pune la dispozitia procesatorilor, experienta, calitatea, stabilitatea, produsele si serviciile oferite de cele doua firme in proiecte comune. Rezultatele obtinute confirma faptul ca PIONEER GRUP se indreapta in directia corecta si demonstreaza capacitatea de a raspunde afirmativ la cele mai provocatoare proiecte si de a fi in masura sa propuna solutii complete.


1.Aplicatie HOT DOG


Proiectul a avut ca scop obtinerea unui cremwurst ferm, intr-o membrana ce se poate depielita usor astfel incat dupa depielitare produsul sa-si pastreze fermitatea si sa nu prezinte aglomerari de grasime pe exterior.

La propunerea specialistilor STIA, pentru realizarea fermitatii produsului s-a utilizat o fibra din sfecla-FIBREX 595 - ce are o caracteristica unica de retentie, astfel incat apa si grasimea pe care o inglobeaza raman in produs dupa tratamentul termic. Aceasta caracteristica este indispensabila pentru produsele de tip fast-food (tip hot-dog, covridog, cremwursti in foietaj etc.)

Cu ajutorul acestui ingredient si sub atenta indrumare a specialistilor de la STIA s-a marit fermitatea produsului pastrand suculenta acestuia. De asemenea, creste randamentul produsului.

In acelasi timp, specialistii PIONEER au propus ca umplerea produsului sa se realizeze in NOJAX SU 190 EP NEUTRU, membrane celulozica destinata produselor ce urmeaza a fi depielitate.

Tratamentul termic utilizat a respectat urmatoarele:
tabel 1

De remarcat sunt pierderile in greutate in timpul tramentului termic ce s-au limitat la 5%. Depielitarea s-a realizat pe un dispozitiv de depielitat manual cu o productivitate de 200-250kg/ora. Dispozitivul este pus la dispozitia clientilor de catre societatea PIONEER. Pierderea totala in greutate la finalul tuturor operatiilor, inclusiv indepartarea membranei a fost de 6.6%. Ulterior depielitarii produsele se ambaleaza in caserole sau pungi de vid.

2.Aplicatie Salam Crud-Uscat:

Proiectul consta in obtinerea unui Salam Crud-Uscat folosind ca materie prima, carne de porc. Realizarea produsului nu implica folosirea de culturi lactice.

Specialistii STIA au propus reteta de materii prime, necesarul de condimente, aditivi si amestec de sarare, cat si programul de conditionare a celulei, dupa cum urmeaza:
tabel 2

De asemenea, specialistii PIONEER au propus ca pe partea de membrane sa se utilizeze R CASING 450 SL NEUTRU, membrana celulozica extrudata, datorita formei de prezentare si a proprietatilor, cum ar fi:

  • gofrare la 50 ml/baton si preumidificate, gata pentru utilizare
  • sunt permeabile la fum si vapori de apa ;
  • au o inalta transparenta si claritate ;
  • bariera pentru microorganisme si grasime ;
  • produsul final prezinta un luciu deosebit, atragator, ce se pastreaza pe toata perioada termenului de valabilitate
  • tratate SL pentru aderenta echilibrata la produs
  • elimina mazguirea produselor pe perioada depozitarii si expunerii in magazine.

Un alt proiect comun il reprezinta seminarul Casing KNOW-HOW, in cadrul caruia produsele ce vor fi prezentate in membranele VISKASE vor avea condimentatia si retetele recomandate de specialistii STIA, in acest mod vom fi mai aproape de realitatea pietii din Romania. Vom reveni cu detalii.



Poti fi interesat si de