Acord de principiu intre Franta si Rusia privind exportul de porci vii

Acord de principiu intre Franta si Rusia privind exportul de porci vii


Ministerul Agriculturii din Franta a anuntat ca a stabilit un acord de principiu cu autoritatile ruse referitor la reluarea schimburilor comerciale privind porci vii, organe sau grasimi animale. Anuntul a fost facut in urma unei intalniri intre serviciile veterinare ruse si cele franceze, care a avut loc in data de 14 ianuarie 2015 la Berlin.

porci 0Ministerul Agriculturii din Franta a anuntat ca a stabilit un acord de principiu cu autoritatile ruse referitor la reluarea schimburilor comerciale privind porci vii, organe sau grasimi animale. Anuntul a fost facut in urma unei intalniri intre serviciile veterinare ruse si cele franceze, care a avut loc in data de 14 ianuarie 2015 la Berlin.

Autoritatile de la Paris au negociat cu Rusia reluarea exporturilor, in conditiile in care oficialii de la Bruxelles s-au opus negocierilor bilaterale, lasand totusi posibilitatea statelor membre sa negocieze conditiile sanitare cu Rusia pentru reluarea exporturilor, iar acestea ar putea deveni efective in urmatoarele saptamani, informeaza site-ul lafranceagricole.fr.

Tot in acest an, ar putea fi reluate si exporturile de bovine vii, dupa cum a anuntat la sfarsitul anului trecut Ministerul francez al Agriculturii. Embargoul exista din anul 2012.



Poti fi interesat si de