CE: Consultari pe tema proiectului privind vanzarea de produse agricole

CE: Consultari pe tema proiectului privind vanzarea de produse agricole


Comisia Europeana a invitat partile interesate sa isi prezinte observatiile cu privire la noul proiect de orientari in ceea ce priveste aplicarea normelor antitrust ale UE in sectorul agricol, informeaza un comunicat de presa al executivului comunitar.

carne vitComisia Europeana a invitat partile interesate sa isi prezinte observatiile cu privire la noul proiect de orientari in ceea ce priveste aplicarea normelor antitrust ale UE in sectorul agricol, informeaza un comunicat de presa al executivului comunitar.

La 1 ianuarie 2014, a intrat in vigoare noua politica agricola a UE (PAC), care include un regim specific al concurentei pentru anumite produse agricole. In special, reforma permite producatorilor sa comercializeze in comun ulei de masline, carne de vita si manzat, prin intermediul organizatiilor de producatori sau a asociatiilor de organizatii de producatori, in anumite conditii, intre care aceea ca prin cooperarea lor sa creasca in mod semnificativ eficienta.

Autoritatile nationale de concurenta si ministerele Agriculturii au fost deja consultate cu privire la aceasta propunere. Comisia invita acum partile interesate sa isi prezinte punctele de vedere asupra orientarilor. Raspunsurile la consultarea publica pot fi transmise pana la 5 mai 2015. In lumina observatiilor primite, Comisia isi va revizui propunerea in vederea adoptarii orientarilor finale pana la sfarsitul anului 2015.



Poti fi interesat si de