Grupul Sergiana a investit 2 milioane de euro intr-un FNC la Sercaia

Grupul Sergiana a investit 2 milioane de euro intr-un FNC la Sercaia


Grupul Sergiana a investit doua milioane de euro intr-o fabrica noua de nutreturi combinate la Sercaia (judetul Brasov), care va avea o productie de 25 tone pe ora, afirma Tudor Neculoiu, director general al grupului.

sergiana logooGrupul Sergiana a investit doua milioane de euro intr-o fabrica noua de nutreturi combinate la Sercaia (judetul Brasov), care va avea o productie de 25 tone pe ora, afirma Tudor Neculoiu, director general al grupului.



Investitia a inceput in luna iunie, primele probe tehnologice fiind programate pentru sfarsitul lunii ianuarie 2015. Noul FNC va avea doua linii separate pentru productia de furaje de porc si de pasare.
Nu este insa singura investitie realizata de Sergiana, in 2014, an in care au fost alocate fonduri importante si pentru fermele de crestere a porcilor si bovinelor.

Am finalizat investitia in ferma de porci si construim, modernizam ferma de bovine, in care vor putea sta la ingrasat 1.000 de capete de animale. In prezent avem 500 de bovine, dintre care 120 sunt rasa pura Angus. La ferma de porci avem un efectiv de 4.000 de scroafe in productie, ciclu inchis de 45.000 capete porci. In anul fiscal 2015 probabil ca vom produce peste 90.000 de capete porci, chiar mai mult decat capacitatea pe care o avem in present pentru ingrasare, ceea ce inseamna ca s-ar putea sa si externalizam o parte din activitatea de ingrasare fie sa vindem purcei vii, fie sa gasim alte capacitati in care sa crestem aceste animale, a declarat Tudor Neculoiu.

In prezent, efectivele de animale din ferme asigura materia prima pentru un volum de 30 tone/zi preparate din carne. Pentru a-si asigura necesarul de cereale pentru animale, Tudor Neculoiu si-a extins afacerile si in agricultura. Astfel, in 2014, a lucrat circa 1.300 de hectare de teren agricol care asigura circa 30% din necesarul de materie prima (grau si porumb) pentru hrana animalelor. Pentru urmatorii ani, Sergiana are planuri de extindere a suprafetelor pana la circa 3.000 ha de teren, a caror productie sa poata sa acopere in totalitate necesarul de cereale.

Mai multe informatii despre strategia pentru anul viitor a grupului Sergiana puteti afla din editia 38 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO



Poti fi interesat si de