O noua tulpina de gripa aviara, descoperita in Germania

O noua tulpina de gripa aviara, descoperita in Germania


O noua tulpina de gripa aviara, H5N8, a fost depistata la o crescatorie de curcani din Saxonia Inferioara (nordul Germaniei), a anuntat ministrul regional al Agriculturii, Christian Meyer.

laboratorr11O noua tulpina de gripa aviara, H5N8, a fost depistata la o crescatorie de curcani din Saxonia Inferioara (nordul Germaniei), a anuntat ministrul regional al Agriculturii, Christian Meyer.


Circa 19.000 de pasari au fost sacrificate in crescatoria unde a fost semnalat virusul, la care s-au adaugat inca 12.000 de pasari dintr-o ferma vecina, a mai precizat oficialul neamt.

Analizele efectuate in laboratoare au scos in evidenta faptul ca este vorba de acelasi tip de virus precum cel detectat intr-o crescatorie dintr-o alta regiune din Germania, landul Mecklenburg-Pomerania Inferioara, in noiembrie 2014, potrivit franceagricole.fr

Cele doua ferme unde unde au fost sacrificate animalele sunt situate aproape de Cloppenburg, una dintre regiuniele cele mai importante in cresterea pasarilor din Germania, motiv pentru care si exista ingrijorare privind o eventuala propagare a virusului.

Autoritatile din aceasta regiune au luat o serie de masuri sanitar-veterinare pe fondul suspiciunii de gripa aviara si au decis sa interzica orice transport de pasari timp de trei zile. De asemenea, o noua tulpina de gripa aviara H5N8 a fost observata, in noiembrie 2014, si la o gasca salbatica in nordul Germaniei, acesta fiind primul caz depistat in afara unei crescatorii. Aceeasi tulpina a fost descoperita la o ferma de curcani de carne in Italia, potrivit unui raport difuzat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii Animale (OIE), unde in doua zile, au murit 1.219 de pasari.



Poti fi interesat si de