Gorj: Cateva sute de fermieri trebuie sa returneze subventiile agricole

Gorj: Cateva sute de fermieri trebuie sa returneze subventiile agricole


Fermierii din judet care au beneficiat in mod ilegal de subventii agricole pe parcursul acestui an vor trebui sa returneze sumele respective in valoare totala de peste 2,5 milioane lei, a declarat luni, pentru Agerpres, directorul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Gorj, Constantin Negrea.

gj-lei1Fermierii din judet care au beneficiat in mod ilegal de subventii agricole pe parcursul acestui an vor trebui sa returneze sumele respective in valoare totala de peste 2,5 milioane lei, a declarat luni, pentru Agerpres, directorul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Gorj, Constantin Negrea.


Potrivit acestuia, neregulile au fost depistate in urma unor controale efectuate prin teledetectie de catre reprezentantii institutiei, catre toti fermierii aflati in ilegalitate fiind intocmite procese verbale de constatare a deficientelor si de returnare a banilor.

"Pentru acest an, vom intocmi un numar de 552 de procese verbale pentru o suma estimata la circa 2,5 milioane lei pe care fermierii vor trebui sa o returneze, fiind bani primiti nejustificat in campaniile agricole. Totodata, pe parcursul anului, am mai intocmit un numar de 193 de procese verbale de constatare a neregulilor si recuperare a creantelor pentru suma de 828.652 lei aferenta perioadei 2008-2013", a spus Constantin Negrea.

La nivel judetean, aproximativ 24.000 de fermieri figureaza in evidentele APIA Gorj ca beneficiari de diferite tipuri de subventii pentru suprafetele de terenuri agricole.



Poti fi interesat si de