Federatia Nationala PRO AGRO admisa in COPA-COGECA

Federatia Nationala PRO AGRO admisa in COPA-COGECA


O delegatie a Consiliului Director al Federatiei Nationale a Producatorilor din Agricultura, Industrie Alimentara si Servicii Conexe Pro Agro, condusa de presedintele Alexandru Jurconi, a participat la Bruxelles, in perioada 27-28 iunie 2013, la intalnirile Prezidiului CopaCogeca. In cadrul acestor intalniri, Federatia Nationala PRO AGRO a fost inclusa oficial in cele doua organizatii europene de reprezentare a agricultorilor, COPA-COGECA.

federatieproagroO delegatie a Consiliului Director al Federatiei Nationale a Producatorilor din Agricultura, Industrie Alimentara si Servicii Conexe Pro Agro, condusa de presedintele Alexandru Jurconi, a participat la Bruxelles, in perioada 27-28 iunie 2013, la intalnirile Prezidiului CopaCogeca. In cadrul acestor intalniri, Federatia Nationala PRO AGRO a fost inclusa oficial in cele doua organizatii europene de reprezentare a agricultorilor, COPA-COGECA.
Prezenta Pro-Agro in Copa-Cogeca da posibilitatea fermierilor romani sa isi exprime puncte de vedere privind deciziile care vizeaza noua Politica Agricola Comuna, decizii care vor avea un impact direct asupra veniturilor lor. Acest fapt reprezinta un mare avantaj, atat pentru noi ca organizatie, cat si pentru Romania. De azi inainte, Pro Agro va reprezenta interesele tuturor fermierilor romani in cea mai puternica federatie a agricultorilor europeni, a declarat Alexandru Jurconi, presedintele PRO AGRO.

Pekka Pesonen, secretarul general al Copa-Cogeca a prezentat candidatura Pro Agro in cadrul celor doua organizatii. Astfel, in data de 27 iunie 2013, in cadrul sedintei Prezidiului Cogeca (Comitetul General al Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeana) s-a realizat primirea oficiala cu statut de membru deplin a Pro Agro in cadrul acestei organiza?ii. Iar vineri, 28 iunie 2013, in cadrul sedintei Prezidiului Copa (Comitetul Organizatiilor Profesionale Agricole), a avut loc ceremonia intrarii oficiale a PRO AGRO in randurile organiza?iei fermierilor europeni.

Pentru a fi membru in Copa-Cogeca una dintre conditii este ca organizatia membra sa fie multi-sectoriala. Totodata, organizatia trebuie sa plateasca anual o cotizatie calculata in functie de potentialul agricol al tarii, populatia ocupata in agricultura si suprafata agricola. Pentru Romania, tara care intra in categoria intai, alaturi de Franta, Germania, Spania, Polonia si Italia, cotizatia este de circa 500.000 de euro anual.

Copa-Cogeca reprezinta cea mai puternica federatie a agricultorilor europeni. Este formata din 60 de organizatii din tarile Uniunii Europene si 36 de organizatii partenere din alte tari europene, cum ar fi Islanda, Norvegia, Elvetia si Turcia. Organizatia europeana este formata din doua mari Comitete care au fuzionat inca din 1962 - Comitetul General al Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeana si Comitetul Organizatiilor Profesionale Agricole.



Poti fi interesat si de