Agricover, imprumut de 15 milioane de euro


Robert Arsene, CEO al grupului Agricover, si Mustafa Boran, vicepresedintele Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) au semnat un acord privind obtinerea unui imprumut in valoare de 15 milioane de euro, anunta Agerpres.

agricovercredittRobert Arsene, CEO al grupului Agricover, si Mustafa Boran, vicepresedintele Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) au semnat un acord privind obtinerea unui imprumut in valoare de 15 milioane de euro, anunta Agerpres.

Jumatate din fonduri vor fi investite pentru dezvoltarea diviziei de achizitii, prelucrare si comercializare a cerealelor - Agricover SRL, in efortul de integrare pe verticala si extinderea afacerilor in regiunea Marii Negre. Restul imprumutului va fi folosit de Agricover Credit IFN, divizia financiara a grupului, pentru finantarea fermierilor.

"Aceasta finantare este o confirmare atat a faptului ca domeniul agribusiness cat si agricultura in Romania prezinta potential in ochii diverselor institutii financiare si de asemenea este o confirmare ca ceea ce grupul Agricover a inceput sa faca si strategia lui de dezvoltare e un lucru bun care primeste sustinere din partea institutiile financiare internationale", a declarat Robert Arsene, cu ocazia semnarii acordului de imprumut. Arsene a adaugat ca prin aceasta finantare Agricover Credit IFN va avea oportunitatea sa-si diversifice serviciile in ideea de a crea valoare in productia agricola.

Vicepresedintele BSTDB, Mustafa Boran, a explicat ca agricultura este unul din cele mai importante domenii de activitate pentru Romania (fiind responsabil pentru aproximativ 6% din Produsul Intern Brut ) acesta fiind motivul pentru care BSTDBB a decis sa sprijine Agricover. "Prin finantarea extinderii grupului Agricover, banca isi subliniaza angajamentul de a sprijini companiile dinamice, capabile sa contribuie la modernizare, sa genereze cresterea exporturilor romanesti si sa participe la cooperarea economica regionala, acesta fiind un obiectiv major al BSTDB ca banca de dezvoltare regionala', a spus Mustafa Boran. Acesta a adaugat ca in 2012 BSTDB a acordat finantari in valoare de 225 milioane de euro, dintre care aproximativ 30 de milioane de euro (mai mult de 10% din total) a reprezentat finantarea care a mers in Romania.

Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN, a mentionat ca dobanda pentru creditul oferit de la BSTDB este una confidentiala, dar a subliniat ca acesti bani vor permite Agricover Credit IFN sa ofere in acest an linii de finantare de 100 de milioane de euro, ajutand la indeplinirea obiectivului sau de a deveni lider in finantarea sectorului agricol. 'Succesul unui business in agricultura depinde in mare masura de capital, iar grupul Agricover, prin Agricover Credit IFN, este preocupat in permanenta sa ofere fermierilor solutii noi de finantare', a declarat Rekkers. Acesta a adaugat ca Agricover Credit IFN si-a propus sa lanseze un nou produs la fiecare trei luni, iar creditul de la BSTDB va permite lansarea, in curand, a unui nou produs.

Grupul Agricover este singurul furnizor de solutii complete pentru agricultura din Romania, un integrator in circuitul serviciilor si produselor din agricultura, detinand pozitia de lider pe piata de agribusiness. Infiintata in anul 2000, prin fuziunea dintre SC Comcereal SA Buzau si Ulvex SA, Agricover si-a extins afacerile in domeniul agribusiness-ului, construind un model de business ca integrator intre fermieri si industria alimentara. Avand peste 600 de angajati, Grupul Agricover a avut afaceri de 970 de milioane de lei, in crestere fata de 2011.

Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB) este o institutie financiara internationala infiintata in anul 1999 de Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Romania, Rusia, Turcia si Ucraina. Sediul BSTDB este la Salonic (Grecia). BSTDB sprijina dezvoltarea regionala si cooperarea regionala prin acordarea de imprumuturi, linii de credit, actiuni si garantii pentru proiecte si finantarea comertului atat in domeniul public, cat si in cel privat. Capitalul autorizat al bancii este de 3 miliarde SDR (aproximativ 3,5 miliarde de euro). Ratingul Standard and Poor's acordat bancii este 'A-', iar ratingul Moody's pe termen lung este A3.



Poti fi interesat si de