BERD preia 13% din actiunile Agricover Holding pentru 32 milioane de lei

BERD preia 13% din actiunile Agricover Holding pentru 32 milioane de lei


Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a semnat un acord cu Agricover Holding SA, prin care isi confirma intentia de a deveni actionar in cadrul companiei romanesti din domeniul agribusiness-ului.

agricover berdBanca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a semnat un acord cu Agricover Holding SA, prin care isi confirma intentia de a deveni actionar in cadrul companiei romanesti din domeniul agribusiness-ului.


BERD va investi 32 milioane de lei (echivalentul a 7 milioane euro) in capitalul companiei pentru a subscrie unei participatii de 13%. Finalizarea tranzactiei este supusa aprobarilor statutare, iar tranzactia este de asteptat sa se incheie pana la sfarsitul anului 2017.

Agricover Holding SA este un jucator important in sectorul agricol romanesc, care ofera servicii financiare si de agribusiness fermierilor, printr-un model de business integrat si original, centrat pe satisfacerea nevoilor esentiale ale fermierilor. Cu o experienta de 17 ani in agricultura romaneasca si 850 de angajati, Agricover sprijina peste 4.500 defermieriprin intermediul celor doua filiale principale, Agricover SRL si Agricover Credit IFN. In 2016, compania a raportat o cifra de afaceri de 1,2 miliarde lei si a acordat credite in valoare de 1 miliard de lei.

Ne unim fortele cu BERD pentru a accelera sprijinul oferit dezvoltarii unei agriculturi moderne in Romania. Impreuna cu Banca, vom continua sa oferim fermierilor solutii inovatoare pentru cresterea performantei activitatilor agricole, a subliniat presedintele Agricover Holding SA, Jabbar Kanani.

Investitia BERD va sustine cresterea uneia dintre cele mai importante companii romanesti ce ofera servicii fermierilor din toate sectoarele agricole. Fondurile vor permite companiei sa raspunda nevoilor de finantare in crestere ale fermierilor romani si sa ofere acces la tehnologii moderne si la piete de desfacere unui numar mai mare defermemici si mijlocii. Compania va continua sa sustina fermierii din zootehnie si sa isi dezvolte investitiile recente din domeniul procesarii carnii de porc.

Am urmarit cu mare interes dezvoltarea Agricover pe parcursul ultimilor ani. Compania a dezvoltat o structura unica care s-a dovedit a fi rezistenta la riscurile inerente din sectorul agricol. Speram ca, prin sprijinul oferit, modelul Agricover sa devina un exemplu de urmat si pentru alte tari in care agricultura primara este o parte importanta a economiei, a declarat Miljan Zdrale, Coordonator Regional BERD pentru Agribusiness in Europa Centrala si de Sud-Est.

La randul sau, Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru Romania si Bulgaria, a declarat: Fermierii mici si mijlocii sunt forta care misca agricultura romaneasca. Suntem incantati sa colaboram cu Agricover si avem incredere ca investitia noastra va intari increderea fermierilor si va demonstra angajamentul pe termen lung al BERD fata de sectorul agricol din Romania.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori institutionali din Romania, cu investitii in tara de 7,6 miliarde euro in peste 400 de proiecte. Totalul investitiilor in sectorul agroalimentar este de 10,3 miliarde euro in 624 proiecte in tarile in care opereaza BERD, din care 700 milioane euro investiti in Romania in 36 de proiecte.



Poti fi interesat si de