Mures: Primul magazin modular din Sud-Estul Europei, inaugurat la Sighisoara

Mures: Primul magazin modular din Sud-Estul Europei, inaugurat la Sighisoara


Primul magazin modular din Sud-Estul Europei, realizat dupa o tehnologie inovatoare care permite amplasarea acestuia oriunde este nevoie, precum si montarea si demontarea lui intr-un timp foarte scurt, a fost inaugurat miercuri, la Sighisoara, de lantul PROFI.

profi logo1Primul magazin modular din Sud-Estul Europei, realizat dupa o tehnologie inovatoare care permite amplasarea acestuia oriunde este nevoie, precum si montarea si demontarea lui intr-un timp foarte scurt, a fost inaugurat miercuri, la Sighisoara, de lantul PROFI.


'Ne aflam in fata unei revolutii in retail: am creat o noua tehnologie prin care vom putea ridica magazine cu format ideal in locuri pana acum inaccesibile retailului modern. Noutatea absoluta este ca aceasta tehnologie ne permite nu doar sa construim magazine aproape oriunde, ci si sa le marim sau sa le micsoram in functie de nevoi, intr-un timp foarte scurt', a declarat Pawel Musial, directorul general al PROFI Rom Food, citat de un comunicat de presa al companiei, dat publicitatii miercuri.

Potrivit documentului, datorita acestei calitati, un magazin amplasat intr-o zona unde numarul clientilor se dovedeste insuficient pentru o operare profitabila, nu va fi inchis, ci doar redimensionat in concordanta cu puterea de cumparare a zonei.

O astfel de unitate, se arata in comunicat, va putea fi si marita daca se va dovedi necesar, iar datorita avantajelor sale evidente, putem anticipa ca noul concept romanesc se va extinde puternic, atat in cadrul retelei PROFI din tara, cat si in retelele altor retaileri din Romania si din strainatate.

'Am cautat o modalitate de a ajunge si mai aproape de clientii nostri si, punand laolalta know-how-ul de care dispunem in companie, am ajuns sa construim acest prototip functional', a afirmat Marian Popovici, directorul tehnic al magazinelor PROFI, citat de comunicat.

Directorul de dezvoltare al lantului mentionat, Gaetan Pacton, a precizat la randul sau ca un magazin modular se construieste de la zero in doua pana la patru saptamani, ceea ce il face deosebit de atractiv si din perspectiva chiriilor ridicate care trebuie platite oricum chiar din momentul preluarii terenurilor.
Primul magazin modular construit la Sighisoara este amplasat intr-o zona inaccesibila retailului modern, pe locul unei foste piete de cartier, avand o suprafata totala de 327 mp, cu o sala de vanzari de 200 mp.

Potrivit comunicatului mentionat, PROFI este al doilea mare retailer din Romania, cu 227 de magazine si peste 5.500 de angajati, avand in vedere sa ajunga la aproximativ 400 de magazine in urmatorii ani, transmite Agerpres.



Poti fi interesat si de