Crina Cosma, nominalizata pentru pozitia de vicepresedinte EximBank

Crina Cosma, nominalizata pentru pozitia de vicepresedinte EximBank


Ministerul Finantelor Publice, actionarul majoritar al EximBank, a decis nominalizarea Crinei Cosma pentru cea de-a doua pozitie de vicepresedinte al Consiliului de Administratie si vicepresedinte executiv al EximBank, nominalizare care urmeaza sa fie transmisa Bancii Nationale a Romaniei in vederea autorizarii, se arata intr-un comunicat al bancii transmis Agerpres.

crinaMinisterul Finantelor Publice, actionarul majoritar al EximBank, a decis nominalizarea Crinei Cosma pentru cea de-a doua pozitie de vicepresedinte al Consiliului de Administratie si vicepresedinte executiv al EximBank, nominalizare care urmeaza sa fie transmisa Bancii Nationale a Romaniei in vederea autorizarii, se arata intr-un comunicat al bancii transmis Agerpres.
Crina Cosma (63 de ani) a lucrat in cadrul Bancii Romanesti, membra a Grupului National Bank of Greece, unde in perioada 2007 - 2013 a ocupat pozitia de Director General Adjunct si apoi de Consilier Director General. In acest interval, intre 2009 - 2010, a asigurat conducerea Bancii Romanesti ca interimar pana la numirea si autorizarea de catre BNR a unui nou Director General. Cariera in domeniul bancar include si Bancpost - unde a ocupat pozitii de Director General Sector Operatiuni si Suport si Director General Adjunct (2003 - 2007), dar si Alpha Bank (1998 - 2003).

Este absolventa a Academiei de Studii Economice - Facultatea de Finante si a urmat o serie de cursuri post universitare', se precizeaza in comunicat. Actionarul majoritar al EximBank este statul roman care detine, prin Ministerul Finantelor Publice, 95,37% din capitalul social, restul actiunilor fiind in posesia SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania si SIF Muntenia. Din toamna anului 2012, EximBank este condusa de Traian Halalai - presedinte si Paul Ichim - vicepresedinte.

Banca a incheiat anul 2013 cu un profit net de aproape 50 de milioane de lei, nivel de patru ori mai mare fata de 2012, in conditiile dinamizarii activitatii comerciale si gestionarii eficiente a resurselor, se precizeaza in comunicat.



Poti fi interesat si de