Constantin: Pentru producatorii agricoli, aceasta zapada a venit la timpul potrivit

Constantin: Pentru producatorii agricoli, aceasta zapada a venit la timpul potrivit


Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca ninsoarea din ultimele zile a venit la timpul potrivit pentru producatorii agricoli. "In aceasta perioada cred ca producatorii agricoli au avut beneficii. M-am uitat in ultimele zile pe harti, stratul de zapada la nivel national, existau doua pericole.

constantinMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca ninsoarea din ultimele zile a venit la timpul potrivit pentru producatorii agricoli. "In aceasta perioada cred ca producatorii agricoli au avut beneficii. M-am uitat in ultimele zile pe harti, stratul de zapada la nivel national, existau doua pericole.
Pe de o parte, lipsa de umiditate, care incepea sa se resimta, si a venit aceasta zapada la timpul potrivit. Al doilea pericol pe care il aveam era legat de posibilul inghet care se preconizeaza a veni in perioada urmatoare. Daca nu aveam zapada, plantele erau expuse si riscam productia, deci in mare parte pentru producatorii agricoli avantajele sunt evidente in aceasta perioada", a spus Constantin, la finalul sedintei Biroului Politic al Partidului Conservator.

El a adaugat ca au fost anumite probleme pe zona de pomicultura si pe zona de sere, asa cum s-a intamplat si in urma cu doi ani, cand au fost distruse multe solarii.

"Atunci, in 2012, am intervenit cu un ajutor de minimis, iar acum am venit cu instrumente moderne, pentru ca statul nu poate sa despagubeasca la infinit. Este vorba de coparticipare a producatorilor agricoli la ceea ce inseamna fondul mutual. Fiind membri ai fondului mutual, pot fi despagubiti an de an prin contributie proprie, prin fonduri europene si contributia de la bugetul de stat pentru eventualele pierderi de venit cauzate de diverse calamitati", a explicat ministrul Agriculturii.



Poti fi interesat si de