Vanzarile Carrefour au urcat anul trecut la 84,3 miliarde de euro

Vanzarile Carrefour au urcat anul trecut la 84,3 miliarde de euro


Vanzarile Carrefour au crescut in 2013 cu 2,5%, pe fondul majorarii vanzarilor in America Latina si Asia, a redresarii economice din Spania si Franta si a efectelor planului de reducere a costurilor, transmit AP si Reuters. Anul trecut, Carrefour a avut vanzari de 84,3 miliarde de euro (114,8 miliarde de dolari), conform datelor ajustate publicate de compania franceza. Directorul financiar al Carrefour, Pierre-Jean Sivignon, a declarat recent ca opinia analistilor potrivit carora grupul francez va inregistra in 2013 un profit operational de 2,19 miliarde de euro (2,98 miliarde de dolari) este una 'rezonabila', in conditiile in care cursul de schimb al monedelor din America Latina nu se va inrautati in raport cu euro. Cel mai mare retailer din Europa a anuntat revenirea pe crestere a vanzarilor in Spania in trimestrul patru din 2013, pentru prima data din 2008, cand a izbucnit criza financiara globala.

777Vanzarile Carrefour au crescut in 2013 cu 2,5%, pe fondul majorarii vanzarilor in America Latina si Asia, a redresarii economice din Spania si Franta si a efectelor planului de reducere a costurilor, transmit AP si Reuters. Anul trecut, Carrefour a avut vanzari de 84,3 miliarde de euro (114,8 miliarde de dolari), conform datelor ajustate publicate de compania franceza. Directorul financiar al Carrefour, Pierre-Jean Sivignon, a declarat recent ca opinia analistilor potrivit carora grupul francez va inregistra in 2013 un profit operational de 2,19 miliarde de euro (2,98 miliarde de dolari) este una 'rezonabila', in conditiile in care cursul de schimb al monedelor din America Latina nu se va inrautati in raport cu euro. Cel mai mare retailer din Europa a anuntat revenirea pe crestere a vanzarilor in Spania in trimestrul patru din 2013, pentru prima data din 2008, cand a izbucnit criza financiara globala.


De asemenea, vanzarile s-au imbunatatit in Franta, desi intr-un ritm mai lent decat in trimestrul trei din 2013.'Carrefour a accelerat anul trecut cresterea vanzarilor in Franta si peste hotare, demonstrand ca planul de reducere a costurilor incepe sa-si arate roadele, desi climatul economic ramane nesigur', a afirmat directorul financiar al companiei franceze, Pierre-Jean Sivignon. Vanzarile Carrefour in trimestrul patru din 2013 au crescut cu 3,2%, la 22,197 miliarde de euro. Directorul general al Carrefour, Georges Plassat, a anuntat recent ca prioritatile sale sunt reducerea gradului de indatorare si a cheltuielilor generale. In 2013, Carrefour a obtinut aproape 3,6 miliarde de dolari din vanzarea unitatilor sale din Indonezia, Columbia, Grecia si Singapore in cadrul unei strategii vizand strangerea de numerar pentru a-si apara pozitiile din Europa de Vest, China si Brazilia.

Carrefour a iesit de pe mai multe piete considerate neimportante, precum Columbia, Malayezia si Indonezia, iar aceste vanzari i-au permis sa-si reduca datoriile cu 3,7 miliarde de euro, pana la 5,9 miliarde de euro, la sfarsitul primului semestru. Cu peste 9.900 de magazine in 33 de tari, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul 1 in Europa. In Romania, Grupul Carrefour numara 139 de magazine, dintre care 24 de hipermarketuri 'Carrefour', 72 supermarketuri 'Market' si 42 magazine de proximitate 'Express'.



Poti fi interesat si de