Doua companii chineze au semnat o scrisoare de intentie cu administratorii Oltchim

Doua companii chineze au semnat o scrisoare de intentie cu administratorii Oltchim


Reprezentantii companiilor chineze BAOTA Petrochemical Group si JUNLUN Petroleum Co. Ltd. si administratorii judiciari ai Oltchim, RomInsolv si BDO Business Restructuring, au semnat luni, 25 noiembrie a.c., in prezenta ministrului Economiei, Andrei Dominic Gerea, Scrisoarea de intentie in vederea participarii consortiului chinez la procedura de vanzare a combinatului Oltchim. Prin acest document, reprezentantii Oltchim se angajeaza sa asigure companiilor din China cele mai bune conditii de transparenta, tratament nediscriminatoriu si concurential in procedura de vanzare a combinatului. Semnarea de la Ministerul Economiei a urmat la scurt timp dupa vizita de documentare intreprinsa de partea chineza in Romania la sfarsitul lunii octombrie, fapt care denota interesul ambelor parti pentru procesul de privatizare a combinatului.

oltchim2Reprezentantii companiilor chineze BAOTA Petrochemical Group si JUNLUN Petroleum Co. Ltd. si administratorii judiciari ai Oltchim, RomInsolv si BDO Business Restructuring, au semnat luni, 25 noiembrie a.c., in prezenta ministrului Economiei, Andrei Dominic Gerea, Scrisoarea de intentie in vederea participarii consortiului chinez la procedura de vanzare a combinatului Oltchim. Prin acest document, reprezentantii Oltchim se angajeaza sa asigure companiilor din China cele mai bune conditii de transparenta, tratament nediscriminatoriu si concurential in procedura de vanzare a combinatului. Semnarea de la Ministerul Economiei a urmat la scurt timp dupa vizita de documentare intreprinsa de partea chineza in Romania la sfarsitul lunii octombrie, fapt care denota interesul ambelor parti pentru procesul de privatizare a combinatului.


Companiile chineze si-au aratat, de asemenea, interesul pentru preluarea rafinariei Arpechim de la OMV Petrom, Ministerul Economiei asigurand partea chineza de sprijinul sau in facilitarea negocierilor privind functionarea integrata a combinatului Oltchim cu rafinaria de la Pitesti.

Semnarea Scrisorii de intentie se inscrie in procedura demarata de administratorii judiciari impreuna cu Ministerul Economiei pentru toti investitorii interesati de privatizarea Oltchim, seria intalnirilor urmand sa continue in perioada urmatoare si cu alte companii interesate de combinatul de Ramnicu Valcea.



Poti fi interesat si de