Fostul director de la Metro Cash & Carry va fi noul CEO al Delhaize

Fostul director de la Metro Cash & Carry va fi noul CEO al Delhaize


Grupul belgian de distributie Delhaize, care detine in Romania reteaua de supermarketuri Mega Image, l-a desemnat miercuri pe Frans Muller, fost responsabil cu operatiunile Cash & Carry ale grupului german Metro, in functia de director general pentru a continua strategia de relansare inceputa de Olivier Beckers, transmite Agerpres. Delhaize, care are aproximativ 3.400 de magazine in intreaga lume, a inceput cautarile pentru un nou CEO in luna mai a acestui an cand Olivier Beckers a anuntat ca se retrage dupa 14 ani in fruntea companiei.

delhaizelogoGrupul belgian de distributie Delhaize, care detine in Romania reteaua de supermarketuri Mega Image, l-a desemnat miercuri pe Frans Muller, fost responsabil cu operatiunile Cash & Carry ale grupului german Metro, in functia de director general pentru a continua strategia de relansare inceputa de Olivier Beckers, transmite Agerpres. Delhaize, care are aproximativ 3.400 de magazine in intreaga lume, a inceput cautarile pentru un nou CEO in luna mai a acestui an cand Olivier Beckers a anuntat ca se retrage dupa 14 ani in fruntea companiei.

Frans Muller, un cetatean olandez in varsta de 52 de ani, se va alatura Delhaize incepand cu data de 14 octombrie si va prelua postul de CEO la data de 9 noiembrie. Muller a plecat de la Metro in luna martie a acestui an dupa ce a lucrat timp de 16 ani la grupul german, inclusiv ultimii cinci ani in functia de CEO al diviziei Cash & Carry, pozitie in care a fost responsabil pentru 740 de magazine din 29 de tari cu vanzari de 31,6 miliarde de euro.

'Prima mea reactie este una mixta', a declarat analistul KBC, Pascale Weber. 'Muller nu cunoaste piata americana iar afacerile Metro Cash & Carry sunt diferite de afacerile cu supermarketurile', a adaugat analistul.

SUA sunt responsabile pentru aproximativ doua treimi din veniturile realizate de Delhaize. Grupul belgian a informat miercuri ca Roland Smith a demisionat din functia de director general al Delhaize America, divizie care in viitor va raporta direct lui Frans Muller. In Romania, Delhaize Group este prezent prin lantul de supermarketuri Mega Image. Fondat in 1995, Mega Image a devenit cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, operand sub marcile Mega Image (143 de unitati) si Shop&Go (90 de unitati).



Poti fi interesat si de