OTP Bank a lansat pachetul AgriBusiness pentru clientii care incaseaza subventii APIA

OTP Bank a lansat pachetul AgriBusiness pentru clientii care incaseaza subventii APIA


OTP Bank anunta lansarea pachetului AgriBusiness dedicat celor care incaseaza subventii in contul deschis la OTP Bank, a declarat seful Directiei Intreprinderi Mici si Mijlocii al bancii, Roxana Hidan. Pachetul ofera gratuitate pentru administrarea oricarui cont curent deschis la banca, fata de costul standard de 18 lei/luna, acces gratuit la serviciul de Internet Banking, fata de un cost de 3 euro/persoana/luna, si 50% reducere la comisionul de acordare aferent unui credit de prefinantare subventii APIA, respectiv la 0,5%.

otpbankromaniaOTP Bank anunta lansarea pachetului AgriBusiness dedicat celor care incaseaza subventii in contul deschis la OTP Bank, a declarat seful Directiei Intreprinderi Mici si Mijlocii al bancii, Roxana Hidan.
Pachetul ofera gratuitate pentru administrarea oricarui cont curent deschis la banca, fata de costul standard de 18 lei/luna, acces gratuit la serviciul de Internet Banking, fata de un cost de 3 euro/persoana/luna, si 50% reducere la comisionul de acordare aferent unui credit de prefinantare subventii APIA, respectiv la 0,5%.
Roxana Hidan a explicat ca, in urmatoarele trei luni, pachetul va fi oferit gratuit clientilor si ca ulterior acesta ar putea avea un pret de 6 lei pentru companii si persoane fizice autorizate, urmand sa ramana gratuit pentru producatorii agricoli persoane fizice. AgriBusiness este disponibil tuturor clientilor persoane juridice si categorii asimilate, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale si producatori agricoli individuali care deschid sau detin un cont de incasare subventii la OTP Bank Romania. Perioada de constituire a pachetului este de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii automate pe perioade succesive.

"Prin avantajele suplimentare pe care le aduce, pachetul AgriBusiness vine ca un nou sprijin pentru fermierii si micii intreprinzatori din domeniul agricol care incaseaza subventii APIA. Este un domeniu cu un urias potential de dezvoltare, pe care il sustinem activ si pentru care vom crea in continuare produse si servicii utile clientilor nostri", a spus Roxana Hidan.
OTP Bank ofera solutii complete pentru agricultura. Astfel, pe langa pachetul AgriBusiness, banca propune o gama extinsa de credite de finantare.

Potrivit Agerpres, printre acestea se numara creditul pentru prefinantarea subventiilor APIA, SAPS, care se adreseaza beneficiarilor Schemei de plata unica pe suprafata (SAPS) - persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi familiale, intreprinderi individuale sau producatori agricoli individuali - care utilizeaza terenul agricol si au nevoie de finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente pana la incasarea subventiei de la APIA, dar si credite pentru prefinantarea subventiilor acordate beneficiarilor Masurii 215 - plati privind bunastarea animalelor - pasari si porcine. De acest credit in lei pot beneficia persoane juridice si categorii asimilate care detin, cresc sau exploateaza pasari/porcine in scopul obtinerii productiei agricole.
Un alt produs este creditul pentru prefinantarea subventiilor acordate pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale direct complementare in sectorul zootehnic la speciile bovine si ovine/caprine. Acesta se adreseaza beneficiarilor Platilor Nationale Directe Complementare - persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi familiale, intreprinderi individuale si producatori agricoli individuali care detin, cresc si exploateaza animale de productie din speciile bovine si/sau ovine/caprine, identificate si inregistrate in sistemul national si au nevoie de finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatii curente.

De asemenea, creditul pentru achizitii de terenuri agricole este destinat achizitiei de terenuri pentru productia agricola si poate functiona ca un plafon de credite de investitii, ce ofera posibilitatea achizitionarii in timp a mai multor loturi de teren. OTP Agricol este un pachet adresat clientilor de tip composesorat, care administreaza si exploateaza patrimoniul de stat (administrarea si exploatarea padurilor, asigurarea lemnelor de foc, organizarea pasunatului etc.), in conformitate cu legislatia in vigoare. OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank si ofera servicii financiare universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de peste 1500 de unitati, ATM-uri si canale electronice.



Poti fi interesat si de