Monday, Oct 23rd

Last update03:44:05

Te afli aici: Stiri Procesare

indagra 2017
 

banner optim 540x130
 

Procesare

Alimentele aproape de expirare ar putea fi atribuite gratuit

  • PDF
maAlimentele care se apropie de termenul de expirare ar putea fi comercializate sau atribuite gratuit printr-o bursa sau prin magazine de desfacere catre institutii de ajutor social sau gradini zoologice, a declarat, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Detalii...

CE ar putea accepta folosirea bicarbonatului de sodiu in mici

  • PDF
micibicarbonatSolicitarea depusa de industria carnii din Romania privind autorizarea utilizarea bicarbonatului de sodiu in prepararea mititeilor a fost discutata de grupul de lucru al expertilor din tarile membre de la sfarsitul saptamanii trecute, care si-au acordul de principiu in acest sens, urmand ca serviciile Comisiei Europene (CE) sa inceapa lucrul la o propunere privind aceasta exceptie ce va fi supusa la vot in septembrie.

Detalii...

Carne de mici suspecta de contaminare cu Salmonella

  • PDF
casoletamiciInspectorii veterinari au retinut 205 de kg de carne de mici suspecta de contaminare cu Salmonella spp. in depozitele din judetul Prahova, dintr-o cantitate totala receptionata de 635 kilograme, carnea de mici fiind produsa de o unitate de procesare a carnii din judetul Neamt, anunta Agerpres. 

Detalii...

O noua cultura creste calitatea suncii fierte

  • PDF
cookedCultura de protectie SafePro® ImPorous limiteaza formarea orificiilor in produsele fierte din carne, cu muschi intreg. Orificiile sau porii apar in cea mai mare parte, ca rezultat al metabolismului unor bacterii de degradare, ce produc gaz. Noua cultura de la Chr. Hansen ofera o solutie segmentului de 20 milioane de tone de carnuri fierte, ce experimenteaza probleme calitative de tipul formarii de orificii - in sunci sau produse din muschi intregi.

Detalii...

1 iunie, ziua Micului Romanesc

  • PDF
mici1iunieCampania de sustinere a Micilor Romanesti inceputa in data de 1 Mai a luat sfarsit pe 1 Iunie 2013, prin incheierea unui Protocol de colaborare intre Asociatia Romana a Carnii – ARC, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania – AMRCR, Ministerul Sanatatii, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentului – ANSVSA si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului – ANPC. Prin protocol se stabileste modul in care aceste institutii vor colabora intre ele in perioada urmatoare, pana la luarea de catre Comisia Europeana a unei decizii finale in legatura cu produsul alimentar "mici".

Detalii...

Vascar, o noua indentitate vizuala

  • PDF
vascar2Vascar vine in intampinarea consumatorilor cu o indentitate creativa si cu un concept nou pentru reorganizarea portofoliului de produse.

Detalii...

Un nou produs Agricola, salamul Exclusiv

  • PDF
exclusivProducatorul celui mai apreciat Salam de Sibiu din Romania, Agricola, anunta lansarea pe piata a celui mai nou produs din gama sa, salamul Exclusiv. Datorita ingredientelor si retetei inovatoare, salamul Exlusiv este adresat celor mai rafinati consumatori si poate fi considerat delicatesa.  

Detalii...


banner agerpress nou 554x80