O premiera in Romania a carei beneficiar este compania CrisTim

O premiera in Romania a carei beneficiar este compania CrisTim


Inaugurarea primei statii romanesti de producere a energiei regenerabile in cogenerare, pe baza de biogaz va avea loc pe data de 9 iulie 2013 in judetul Prahova.

cristimstireInaugurarea primei statii romanesti de producere a energiei regenerabile in cogenerare, pe baza de biogaz va avea loc pe data de 9 iulie 2013 in judetul Prahova.
Acest proiect este initiat, dezvoltat si finantat exclusiv de Holding-ul Genesis Biopartner. In cadrul proiectului, grupul CrisTim este beneficiar al energiei termice produse si livrate de catre Statia de Biogaz si, in perspectiva, al managementului deseurilor rezultate in urma procesului tehnologic al fabricii de mezeluri detinute de grupul CrisTim prin preluarea acestora si procesarea lor in vederea producerii de energie.

Parteneriatul dintre Genesis Biopartner si CrisTim a fost cladit prin identificarea unor obiective comune care ofera avantaje ambilor parteneri. Pentru Holding-ul Genesis Biopartner, avantajul a constat in posibilitatea de a produce energie regenerabila in cogenerare, in timp ce CrisTim beneficiaza de scaderea costului cu energia termica si gestionarea deseurilor, protejand astfel mediul inconjurator.

CrisTim are ca obiective pentru anul in curs consolidarea business-ului de mezeluri si dezvoltarea fabricii de lactate din Comuna Boldesti-Scaieni, judetul Prahova. Astfel, proiectul statiei de biogaz a trecut pe un plan secundar pentru companie, CrisTim reprezentand in acest moment un partener de suport pentru Holding-ul Genesis Biopartner.

Statiile de biogaz instalate pana acum in Romania sunt in general statii de purificare a dejectiilor animaliere. Biomasa este o sursa neconventionala de combustibil solid, cu putere calorica mare, ce poate consta in deseuri organice din industria alimentara, reziduuri din culturi vegetale, reziduuri zootehnice etc. Statia de la Filipesti are o capacitate de 1,5 MW, cu posibilitatea de a fi imbunatatita pentru a produce maximum 2 MW.



Poti fi interesat si de