Carne de mici suspecta de contaminare cu Salmonella

Carne de mici suspecta de contaminare cu Salmonella


Inspectorii veterinari au retinut 205 de kg de carne de mici suspecta de contaminare cu Salmonella spp. in depozitele din judetul Prahova, dintr-o cantitate totala receptionata de 635 kilograme, carnea de mici fiind produsa de o unitate de procesare a carnii din judetul Neamt, anunta Agerpres.

casoletamiciInspectorii veterinari au retinut 205 de kg de carne de mici suspecta de contaminare cu Salmonella spp. in depozitele din judetul Prahova, dintr-o cantitate totala receptionata de 635 kilograme, carnea de mici fiind produsa de o unitate de procesare a carnii din judetul Neamt, anunta Agerpres.

Din primele date ale anchetei a rezultat ca depozitul de produse congelate a receptionat, in data de 29 aprilie 2013, o cantitate de 840 de kg de carne preparata mici, circa 635 de kilograme fiind livrate deja in 23 de judete.

"In cadrul unui control oficial, din data de 30 mai 2013, au fost prelevate de la un depozit de produse congelate, cinci probe din carne preparata ' mici', produsa de o unitate de procesare a carnii din judetul Neamt. In urma analizelor de laborator efectuate in Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor din cadrul DSVSA Prahova, in data de 7 iunie s-a depistat prezenta Salmonella spp. in probele analizate. Conform procedurilor, tulpina de Salmonella spp. izolata din probele de carne de mici a fost expediata catre Institutul de Igiena si Sanatate Publica din Bucuresti ISPV Bucuresti, pentru tipizare", se arata intr-un comunicat al ANSVSA.

Autoritatea Veterinara a declansat imediat alerta prin Sistemul de Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje. La data controlului, au fost retinute oficial in depozitele din judetul Prahova 205 kg de produs, care se aflau in stoc. De asemenea, DSVSA Prahova a notificat prin SRAFF, DSVSA din judetele in care a fost distribuit produsul respectiv, care au declansat, la randul lor, procedura de retinere oficiala. Potrivit sursei citate, analizele pentru tipizarea Salmonella spp dureaza intre 7 si 10 zile. Ancheta este in desfasurare, iar rezultatele urmeaza a fi facute publice dupa finalizare.



Poti fi interesat si de