Tuesday, Jan 23rd

Last update10:41:07

Te afli aici: Stiri Procesare 1 iunie, ziua Micului Romanesc

banner optim 540x130
 

1 iunie, ziua Micului Romanesc

  • PDF
mici1iunieCampania de sustinere a Micilor Romanesti inceputa in data de 1 Mai a luat sfarsit pe 1 Iunie 2013, prin incheierea unui Protocol de colaborare intre Asociatia Romana a Carnii – ARC, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania – AMRCR, Ministerul Sanatatii, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentului – ANSVSA si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului – ANPC. Prin protocol se stabileste modul in care aceste institutii vor colabora intre ele in perioada urmatoare, pana la luarea de catre Comisia Europeana a unei decizii finale in legatura cu produsul alimentar "mici".
Pe langa rezolvarea problemei punctuale legate de “mici”, credem ca cel mai important aspect aratat in timpul desfasurarii campaniei de sustinere, a fost acela al unitatii nationale. Astfel producatorii romani de carne, autoritatile statului, consumatorii, actorii mediului politic si mass media, indiferent de orientarea lor politica, au avut o voce comuna, in sensul sustinerii unui produs romanesc. Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR doreste sa multumeasca tuturor celor implicati in campania de sustinere a Micului Romanesc.

Implicarea autoritatilor statului roman, de la cel mai inalt nivel, in sprijinirea producatorului roman este un fapt demn de laudat. Credem ca ar trebui folosit exemplul de fata si in abordarea altor subiecte de interes national. Toata campania a avut o maniera pozitiva de abordare, oferind variante de lucru si solutii spre analiza. Consideram ca aceasta cale este singura prin care Romania poate sa devina un nume important in Europa. Sa spunem un stop hotarat abordarilor negative, defaimarii produselor romanesti si punerii de etichete defavorabile producatorilor romani, indiferent de domeniu de activitate.

banner agerpress nou 554x80