Tuesday, Jan 23rd

Last update10:41:07

Te afli aici: Stiri Procesare Germania: "cartelul carnatilor" lupta in justitie impotriva amenzii pentru intelegeri anticoncurentiale

banner optim 540x130
 

Germania: "cartelul carnatilor" lupta in justitie impotriva amenzii pentru intelegeri anticoncurentiale

  • PDF
cartelul carnatilorUn grup de producatori germani de carnati urmeaza sa ajunga marti in fata tribunalului pentru a incerca sa schimbe amenzile impuse in urma cu trei ani pentru ca ar fi fixat preturile pentru alimentul favorit al germanilor, transmite AFP.

In anul 2014, un grup de 22 de companii, cunoscute sub denumirea de "cartelul carnatilor", au fost amendate cu 338 milioane de euro de catre Consiliul Concurentei din Germania pentru ca s-au inteles intre ele sa stabileasca preturile.

Patru din cele 22 de companii urmeaza sa conteste marti amenzile impuse la tribunalul regional din Düsseldorf, vestul Germaniei, care le va examina argumentele incepand cu ora 08:30 GMT şi "cel putin 40 de zile pana in luna mai". Producatorii de produse de carne Heidemark Maesterkreis, Wiesenhof, Franz Wiltmann şi Rügenwalder Mühle resping acuzatiile ca au participat la "cartelul carnatilor" şi refuza sa plateasca partea de 22,6 milioane de euro care le revine din amenda totala.

Alte 11 firme implicate in acest dosar au acceptat sa plateasca penalitatile de aproximativ 71 de milioane de euro. In schimb, restul companiilor au restructurat pur şi simplu 238 de milioane de euro din amenda totala, adica 70% din suma initiala, profitand de o portita legala conform careia firmele mama nu sunt responsabile de amenzile impuse unei subsidiare daca acea subsidiara a incetat sa mai existe.

Deşi consumul a scazut in ultimii ani, germanii consuma, in medie, aproximativ 60 de kilograme de carne anual, iar carnatii şi carnea procesata reprezinta aproximativ jumatate din aceasta cifra, adica echivalentul unui hot dog pe zi.

Ultima actualizare în Vineri, 12 Ianuarie 2018 15:28


banner agerpress nou 554x80