1,6 milioane de euro pentru promovarea Salamului de Sibiu

1,6 milioane de euro pentru promovarea Salamului de Sibiu


Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu demareaza o licitatie publica pentru selectarea unui Organism de implementare a unui proiect de promovare a Salamului de Sibiu IGP in tarile tinta Romania, Italia si Spania, pe o perioada de 36 de luni.

salam sibiuAsociatia Producatorilor de Salam de Sibiu demareaza o licitatie publica pentru selectarea unui Organism de implementare a unui proiect de promovare a Salamului de Sibiu IGP in tarile tinta Romania, Italia si Spania, pe o perioada de 36 de luni.


Acest proiect a fost inaintat in cadrul Apelului pentru propuneri de programe simple 2017 Promovarea produselor agricole al Agentiei Executive pentru Sanatatea Consumatorilor, Agricultura si Alimentatie a Comisiei Europene la data de 20 aprilie 2017 si are o valoare totala de 1,635,964 euro si o rata financiara de 70%.

Ca urmare a aprobarii, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu are la dispozitie o perioada de trei luni de la data anuntului oficial facut de catre Comisia Europeana, pentru a incheia Acordul de finantare si a selecta un Organism de implementare, in conformitate cu Nota Ghidarea Procedurii Competitive a Comisiei Europene.

Romania are o traditie specifica si indelungata, de peste 100 ani, in obtinerea Salamului de Sibiu, traditie care continua si astazi.

Gustul specific al Salamului de Sibiu se datoreaza ingredientelor de cea mai buna calitate utilizate, de la carnea si slanina folosite, la condimente naturale si fumul din lemn de esenta tare utilizat, dar, mai ales, aromelor care se formeaza in cursul fermentatiei, din glucide, proteine sau lipide, sub actiunea mucegaiului nobil intrebuintat. Gustul inconfundabil al Salamului de Sibiu este desavarsit prin perioada indelungata de uscare si maturare.

Dincolo de aceste aspecte de diferentiere, in contextul indicatiei geografice protejate, specificitatea Salamului de Sibiu se bazeaza in special pe o metoda specifica de productie, data de priceperea producatorilor locali, si pe gustul produsului, datorat caracteristicilor unora dintre ingredientele auxiliare folosite in procesul de fabricatie.Resursele umane isi pastreaza relevanta in procesul de fabricare a Salamului de Sibiu, multe dintre etapele de productie efectuandu-se manual, procesul de productie ramanand neschimbat decenii intregi.



Poti fi interesat si de