Marel anunta achizitionarea companiei Sulmaq


Marel va achizitiona Sulmaq, furnizor brazilian de solutii pentru industria de procesare a carnii.

marel sulmaqMarel va achizitiona Sulmaq, furnizor brazilian de solutii pentru industria de procesare a carnii.


Astfel, Marel isi propune consolidarea pozitiei in America Centrala si de Sud si asigurarea unui acces mai bun la piata de carne de vita si de porc aflata in continua dezvoltare. Brazilia este al doilea mare producator de carne de vita si cel de-al treilea cel mai mare producator de carne de pasare din lume.

Impreuna, Marel si Sulmaq se vor afla in fruntea dezvoltarii de solutii si echipamente inovatoare, full-line, pentru procesatorii de carne din intreaga lume.

Sulmaq este pozitionata in statul Rio Grande do Sul din sudul Braziliei. Compania are in jur de 400 de angajati, iar solutiile principale pe care le ofera includ linii de sacrificare a porcilor si a vitelor, linii de portionare si dezosare, prelucrarea viscerelor si logistica alimentelor. Sulmaq a raportat venituri anuale de aproximativ 25 de milioane de euro.

Sulmaq este un plus in portofoliul companiei. Marel a avut un mare succes pe pietele de carne de pasare si de peste din America de Sud in ultimele doua decenii si se pregateste pentru o crestere in regiune.

Nu este de asteptat ca achizitia sa aiba un impact semnificativ asupra rezultatelor financiare ale companiei pe termen scurt. Cu toate acestea, potentialul pe termen lung este mare pe aceasta piata cu 600 de milioane de persoane, atat pentru companiile care asigura consumul in regiune, cat si pentru exportul in intreaga lume, a declarat Arni Oddur Thordarson, CEO Marel.

Pana la sfarsitul anilor 2000, am obtinut o pozitie dominanta in segmentul de carne rosie din America Centrala si de Sud. Astazi, vedem o mare oportunitate de a fi integrati in compania Marel, un pionier inovator in domeniul nostru.

Perspectivele pe termen lung sunt favorabile. Vom oferi valoare adaugata clientilor nostri, iar angajatii vor beneficia de oportunitati de dezvoltare in cariera, a afirmat Fernando Roos, director comercial Sulmaq.

Se asteapta ca achizitia sa se finalizeze in al treilea trimestru al anului 2017.



Poti fi interesat si de