Preturile materiilor prime alimentare vor ramane scazute in urmatorul deceniu

Preturile materiilor prime alimentare vor ramane scazute in urmatorul deceniu


Preturile globale ale materiilor prime alimentare sunt preconizate sa ramana scazute in urmatorul deceniu comparativ cu precedentele varfuri, pe masura ce ritmul de crestere a cererii in mai multe economii emergente este preconizat sa incetineasca, iar politicile in domeniul biocombustibililor vor avea un impact limitat asupra pietelor, searata in cele mai recente prognoze pe 10 ani publicate de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) si Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), transmite Reuters.

carne preturiPreturile globale ale materiilor prime alimentare sunt preconizate sa ramana scazute in urmatorul deceniu comparativ cu precedentele varfuri, pe masura ce ritmul de crestere a cererii in mai multe economii emergente este preconizat sa incetineasca, iar politicile in domeniul biocombustibililor vor avea un impact limitat asupra pietelor, searata in cele mai recente prognoze pe 10 ani publicate de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) si Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), transmite Reuters.


Raportul, care acopera perioada 2017-2026, preconizeaza ca o productivitate mai mare va acoperi ritmul scazut de crestere a consumului, ceea ce va tine sub control preturile la materiile prime alimentare. In plus, o diminuare a ritmului de crestere a Chinei cumulata cu o crestere mai mica a populatiei mondiale si o expansiune mai putin viguroasa a biocombustibililor produsi pe baza de produseagricoleva contribui de asemenea la tinerea sub control a pieteloragricole, sustin OECD si FAO.

Ultimul deceniu a cunoscut o crestere fara precedent a cererii pentru produseagricole. Pentru majoritatea materiilor prime alimentare, inclusivcereale,carne, peste si uleiurivegetale, ritmurile de crestere in urmatorul deceniu se vor reduce la aproape jumatate, searata in raportul elaborat de OECD si FAO.



Poti fi interesat si de