INS: Productia de carne de porc a crescut cu 4,6% in 2016 fata de 2015
Vineri, 30 Iunie 2017
Vineri, 30 Iunie 2017
Institutul National de Statistica a anuntat faptul ca anul trecut, productia totala de carne de porc a crescut cu 4,6%.
In anul 2016 fata de anul precedent, greutatea animalelor destinate sacrificarii pentru consum a crescut la bovine, la porcine si la ovine si caprine si a scazut la pasari.
Totodata, in 2016 comparativ cu 2015 s-au constatat urmatoarele:
- greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a crescut cu 2,3% pe total, cu 4,6% la porcine, cu 3,6% la ovine si caprine si cu 3,0% la bovine, iar la pasari a scazut cu 0,5%;
productia totala de lapte a fost cu 2,1% mai mica;
- productia de lana a scazut cu 0,3%;
- productia totala de oua a scazut cu 5,7%.
In anul 2016 comparativ cu anul 2015, in structura productiei de carne s-au inregistrat cresteri ale ponderii productiei de carne de porcine (+0,9 puncte procentuale), de carne de bovine (+0,1 pp) si de carne de ovine si caprine (+0,1 pp) si scaderi ale ponderii productiei de carne de pasare (-1,1 pp), se arata in comunicatul INS.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...