Cel mai mare procesator de carne pierde 30% din valoarea de piata

Cel mai mare procesator de carne pierde 30% din valoarea de piata


Inceputul de saptamana nu a fost deloc benefic pentru cea mai mare companie procesatoare de carne din lume. Actiunile JBS s-au prabusit la bursa cu 30%, in urma scandalului de coruptie la nivel inalt.

actiuni braziliaInceputul de saptamana nu a fost deloc benefic pentru cea mai mare companie procesatoare de carne din lume. Actiunile JBS s-au prabusit la bursa cu 30%, in urma scandalului de coruptie la nivel inalt.
Este cea mai dramatica scadere a actiunilor intr-o singura zi.

JBS se afla in centrul ultimelor probe de coruptie politica scoase la iveala saptamana trecuta.

Curtea Suprema din Brazilia a facut public un document in care apar acuzatii potrivit carora presedintele statului, Michel Temer, a primit mite in valoare de 4,6 milioane de dolari in 2014, inainte de fi sef de stat, de la gigantul JBS SA.

Michel Temer s-a intalnit la 7 martie cu Joesley Batista, unul dintre proprietarii grupului J&F care controleaza in principal gigantul din domeniul produselor din carne JBS, a informat ziarul. Cu acel prilej, Batista i-a explicat sefului statului ca ii plateste sume de bani lui Eduardo Cunha, aflat in inchisoare, pentru a-i cumpara tacerea, scrie O Globo.

In documente se mai arata ca fostul presedinte Luiz Inacio Lula da Silva a primit mite prin intermediul unor conturi offshore in valoare de 50 de milioane de dolari, tot de la JBS, in timp ce fosta presedinta Dilma Rousseff a primit in conturi offshore aproximativ 30 de milioane de dolari, noteaza Reuters.

Brazilia se afla in centrul unui urias scandal de coruptie, numerosi oficiali la varful puterii fiind pusi sub acuzare in ultimii ani.

Compania JBS este cel mai mare procesator de carne din lume, cu venituri estimate la circa 30 de miliarde de dolari. Un sfert din venituri provine acum din exporturi, grav afectate in urma uriasului scandal de coruptie care a lovit intreaga clasa politica din Brazilia.



Poti fi interesat si de