Cris-Tim a prezentat eticheta curata la IFS


Lansat in urma cu cateva zile, conceptul de Eticheta curata folosit de Cris-Tim, unul dintre cei mai importanti procesatori de carne din Romania, a fost explicat azi, in cadrul celei de-a patra editii a Conferintei IFS (International Featured Standards), dedicata ultimelor noutati in domeniul calitatii.

radu timis ifsLansat in urma cu cateva zile, conceptul de Eticheta curata folosit de Cris-Tim, unul dintre cei mai importanti procesatori de carne din Romania, a fost explicat azi, in cadrul celei de-a patra editii a Conferintei IFS (International Featured Standards), dedicata ultimelor noutati in domeniul calitatii.

Radu Timis Jr, Director Comercial Cris-Tim, a facut o prezentare a noilor trenduri in alimentatie, vorbind despre inovatia adusa in materie de calitate a produselor brandului si pornita de la tendinta mondiala de a opta pentru produse calitative.

Cei mai importanti trei factori pe care ii releva studiile atunci cand un consumator cauta un produs alimentar: calitatea, confortul usurinta cu care consumatorul poate gasi acel produs si il poate consuma si starea de bine pe care i-o acorda acel produs si vorbim aici de gust, de consistenta si de promisiunea pe care o face producatorul catre consumator, a spus Timis Jr.

Tocmai pentru a veni in intampinarea acestui trend, Cris-Tim a decis sa investeasca nu mai putin de 7 milioane de euro pentru a transforma mezelurile pe care le produce in unele sanatoase.

Ce inseamna un produs mai sanatos daca ne referim acum la mezel: inseamna un produs care nu mai contine soia, nu mai contine amidon, nu mai contine gluten, MDM, nu mai contine nici monoglutamat de sodiu, acel potentiator de gust care se afla in cam toate produsele comercializate azi pe piata alimentara, si un numar foarte redus de E-uri. Ceea ce inseamna ca astazi, la nivelul intregului portofoliu de produse Cris-Tim, fiecare produs contine un numar de maximum 5 E-uri, dintre care unul este sarea. Monoglutamatul de sodiu l-am inlocuit cu extract natural de drojdie. In momentul in care elimini soia in mod total din produs, aceasta este inlocuita toata cu carne, sustine Radu Timis Jr.

Potrivit acestuia, beneficiile acestei inovatii inseamna mai multa satietate, mai multa energie, mai mult continut de proteina si aminoacizi esentiali.

Toata aceasta schimbare de concept nu a vizat doar Cris-Tim, ci si furnizorii cu care producatorul lucreaza, de la cei de carne, pana la condimente si auxiliare.

Toti trebuie sa inteleaga strategia ta si trebuie sa se adapteze noului mod de lucru. Este o schimbare de paradigma, de mod de lucru pe care noi abia anul acesta am reusit sa il atingem. Avem furnizori de condimente care in momentul in care lucreaza strict pentru productia noastra de condimente si pentru mixurile fiecarui produs trebuie sa isi curete unitatea de productie, sa o curete complet si isi aloca doua-trei zile de productie pentru tot ceea ce inseamna produs Cris-Tim. Pentru ca suntem primii antemergatori care incepem si lucram fara toate aceste atribute necesita in spate si din partea partenerilor nostri un control si mai bun si mai sigur, a spus directorul comercial al Cris-Tim in cadrul Conferintei IFS.



Poti fi interesat si de