Agricover investeste 19 milioane de lei in procesarea carnii

Agricover investeste 19 milioane de lei in procesarea carnii


Divizia de Agri-Business a companiei Agricover Holding a inregistrat, in 2016, o cifra de afaceri de 1,14 miliarde lei, in scadere cu 4% fata de anul anterior. In schimb, a raportat un profit brut in crestere pana la 12,2 milioane lei, se arata intr-un comunicat al companiei.

agricov invDivizia de Agri-Business a companiei Agricover Holding a inregistrat, in 2016, o cifra de afaceri de 1,14 miliarde lei, in scadere cu 4% fata de anul anterior. In schimb, a raportat un profit brut in crestere pana la 12,2 milioane lei, se arata intr-un comunicat al companiei.
Totodata, Agricover a consemnat o crestere cu 8% a activitatii de distributie inputuri, in timp ce volumul de cereale si oleaginoase tranzactionate s-a redus cu 27%.

Potrivit sursei citate, la nivelul anului trecut, cifra de afaceri a companiei s-a situat la 1,14 miliarde de lei, in usoara scadere cu 4% fata de anul 2015, in timp ce profitul brut s-a ridicat la valoarea de 12,2 milioane lei, echivalentul unei imbunatatiri cu 24,2 milioane lei a rezultatului din anul 2015, incheiat cu pierdere de 12 milioane lei.

De asemenea, profitul inainte de taxe, deprecieri si amortizari (EBITDTA) s-a situat, in 2016, la 21,8 milioane lei, fata de cele 11,5 milioane lei raportate in anul precedent.

In ceea ce priveste planurile de afaceri pentru 2017, compania anunta dezvoltarea operatiunilor de distributie de inputuri pe doua directii: optimizarea portofoliului de seminte si pesticide, respectiv oferirea de solutii prin care fermierii sa poata beneficia de motorina si ingrasaminte cu plata la recolta. In acelasi timp, Agricover are in plan extinderea parteneriatelor cu fermierii medii si mici.

Conform datelor, in anul 2016, compania a achizitionat 275.000 de capete de porc de la fermierii din zootehnie, cu 33% mai mult fata de anul anterior, din care 235.000 capete au fost abatorizate si procesate in unitatea proprie, achizitionata de companie, la inceputul anului 2015.

In plus, Agricover a investit in Abatorul Peris, una dintre cele mai importante unitati de abatorizare a porcului viu din tara, cu o capacitate de abatorizare de 5.000 capete de porc pe saptamana pe schimb.

Tot pentru anul 2017 sunt prevazute investitii de peste 19 milioane lei pentru constructia unei sectii noi de procesare a produselor de carne de porc cu valoare adaugata, suplimentarea sistemului de refrigerare si extinderea padocului pentru animale.

Divizia Agri-Business a Agricover Holding inglobeaza activitatile de distributie de inputuri (seminte, pesticide, ingrasaminte, motorina), comertul cu cereale, serviciile de insilozare, valorificarea de lapte si activitatea de procesare a carnii de porc.

Agricover Holding are peste 850 angajati, deserveste peste 4.500 clienti fermieri la nivel national si are in portofoliu un numar de 4.070 de fermieri parteneri.



Poti fi interesat si de