Tonnies: investitii de 300 de milioane de euro in Serbia

Tonnies: investitii de 300 de milioane de euro in Serbia


Procesatorul de carne Tonnies va semna un acord cu guvernul sarb in luna iunie anul acesta, prin care sunt prevazute investitii de 300 de milioane de euro in sectoarele de crestere a porcilor si de procesare a carnii din Serbia.

tonniesProcesatorul de carne Tonnies va semna un acord cu guvernul sarb in luna iunie anul acesta, prin care sunt prevazute investitii de 300 de milioane de euro in sectoarele de crestere a porcilor si de procesare a carnii din Serbia.
Declaratia apartine prim-ministrului sarb Aleksandar Vucic, care a confirmat ca proiectele vor fi implementate in urmatorii cinci ani. Planul a fost dezvaluit dupa o intalnire dintre seful cabinetului de la Belgrad si proprietarul companiei, Clemens Tonnies, anunta Executivul sarb printr-un comunicat de presa. Potrivit planului, in primul an, Tonnies va cumpara porci de la fermele locale si va pune bazele unei unitati de procesare a carnii. Mai mult decat atat, Tonnies va construi 10 ferme de porci in Serbia.

Potrivit prim-ministrului sarb, industria procesarii carnii din Serbia are nevoie anual de aproximativ 2,8 milioane de porci, in vreme ce Tonnies proceseaza peste 17 milioane de porci si 400.000 de bovine anual, cu o cifra de afaceri de peste 5 miliarde de euro.

Gratie noului plan, fermele din Serbia vor ajunge sa aiba pana la 3 milioane de porci. Prin aceste investitii, Tonnies vrea sa isi intareasca prezenta pe pietele din sud-estul Europei. Prim-ministrul sarb a declarat ca expansiunea gigantului german in tara sa va genera locuri de munca pentru producatorii de carne sarbi.

Infiintata in 1971, compania Tonnies este unul dintre liderii globali din industria alimentara. Principalele activitati ale acesteia sunt sacrificarea, transarea si procesarea porcilor, scroafelor si a bovinelor de carne. Ceea ce a luat nastere ca o afacere de familie a devenit un gigant in industrie, cu peste 10.000 de angajati. Firma exporta aproximativ 50% din intreaga productie.



Poti fi interesat si de