Degustare de produse agroalimentare romanesti


Ambasada Romaniei la Berlin organizeaza, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, un eveniment de degustare a produselor agroalimentare romanesti, informeaza, joi, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

degustare1Ambasada Romaniei la Berlin organizeaza, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, un eveniment de degustare a produselor agroalimentare romanesti, informeaza, joi, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).


La receptie sunt invitati peste 600 de reprezentanti ai Guvernului german, precum si ai institutiilor federale si landurilor din Germania, ai cercurilor de afaceri interesate sa dezvolte relatii comerciale cu Romania, diplomati si reprezentanti mass-media.

"Prin modul de prezentare si promovare, produsele traditionale romanesti, obtinute dupa retete stramosesti, vor face cunoscute invitatilor germani zone precum Arges, Bacau, Botosani, Bucuresti, Calarasi, Galati, Mures, Satu Mare sau Maramures. Oaspetii vor avea ocazia sa deguste dulceturi si siropuri de afine, caise, mure, capsuni, cirese, Magiunul de Prune Topoloveni, singurul produs romanesc atestat la nivel european, branzeturi, cum sunt cascavalul, Telemeaua de Ibanesti, casul sau untul, covrigii musceleni, produse din carne, precum pastrama de oaie, carnatii uscati, salamul uscat sau sunca afumata, alaturi de cozonac, vin si palinca, atestate ca produse traditionale de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale", se spune intr-un comunicat al MADR.

Ministerul Agriculturii precizeaza ca de pe masa nu vor lipsi nici legumele si fructele romanesti si nici Salamul de Sibiu, produs pentru care s-au inceput demersurile in vederea obtinerii protectiei la nivel european.

"Astfel, acest eveniment reprezinta un bun prilej de promovare a producatorilor romani, care respecta inalte standarde de calitate, avand in vedere ca la receptia de Ziua Nationala se vor afla
numerosi oameni de afaceri ce pot initia relatii directe de colaborare cu firmele romanesti", se precizeaza in comunicat, scrie Agerpres.



Poti fi interesat si de