Pro Agro sustine masura stocarii private a carnii de porc

Pro Agro sustine masura stocarii private a carnii de porc


Federatia Nationala Pro Agro sustine masura de stocare privata a carnii de porc cu activare imediata, la indemnul membrilor sai. Este vorba de Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Asociatia Fermierilor Investitori in Sectorul Suin (AFISS) si Asociatia Romana a Carnii.

pro-carne1Federatia Nationala Pro Agro sustine masura de stocare privata a carnii de porc cu activare imediata, la indemnul membrilor sai. Este vorba de Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Asociatia Fermierilor Investitori in Sectorul Suin (AFISS) si Asociatia Romana a Carnii.


Este o masura buna pentru inceput, pentru ca aceasta sa aiba impactul dorit este nevoie ca masura sa fie aplicata si in tarile care vin cu cantitati mari de carne de porc in Romania si sa stocheze excedentul de carne de porc la ei in tara. Aceasta masura a fost solicitata si de alte state membre precum Danemarca, ca urmare a embargoului rus. Alte state membre au scazut TVA la 5% sau au acoperit cheltuielile fermierilor cu input-urile. Ministerele Agriculturii din statele membre trebuie sa transmita solicitarile pana pe 10 noiembrie, se arata intr-un comunicat al federatiei Pro Agro.



Poti fi interesat si de