Tratarea dejectiilor de pui si a deseurilor de abator, rentabila

Tratarea dejectiilor de pui si a deseurilor de abator, rentabila


Cea mai rentabila maniera de valorificare a dejectiilor de pui si a deseurilor de abator este digestia (fermentatia) acestora, cu producere de biogaz.

colsen-pilot1Cea mai rentabila maniera de valorificare a dejectiilor de pui si a deseurilor de abator este digestia (fermentatia) acestora, cu producere de biogaz.


Pentru a creste productia de biogaz din aceste deseuri, grupul Colsen - Van den Hul aduce pe piata o instalatie compacta a carui proces de conversie are loc la temperaturi de peste 50C; in acest fel bacterii patogene, virusi si germeni sunt pasteurizati, a declarat Henk van den Hul, fondator al firmei Colsen - Van den Hul, pentru revista Industria Carnii.ro.

O alta instalatie pe care grupul Colsen - Van den Hul a inaugurat-o la o ferma de pui din localitatea Axel, Olanda, extrage azotul din dejectiile de pui si produce fertilizatori de amoniu precum azotatul de amoniu si sulfatul de amoniu. Acesti fertilizatori sunt, in momentul de fata, produsi doar in industria chimica si comercializati la preturi de peste 200 euro/tona catre fermieri.

In perioada urmatoare, grupul Colsen - Van den Hul va pune in functiune, la un abator in Marea Britanie si la o ferma de pui (cu fabrica de procesare in Lituania), doua instalatii de extractie azot si producere fertilizatori de amoniu.



Poti fi interesat si de