Cluj: Producatorii locali vor avea stand intr-un hypermarket

Cluj: Producatorii locali vor avea stand intr-un hypermarket


Produsele unor mici fermieri, care fac parte dintr-un cluster agricol care functioneaza in Transilvania, se vor putea gasi de duminica si pe rafturile unuia dintre principalele hypermarketuri din Cluj-Napoca.

cluj-prod1Produsele unor mici fermieri, care fac parte dintr-un cluster agricol care functioneaza in Transilvania, se vor putea gasi de duminica si pe rafturile unuia dintre principalele hypermarketuri din Cluj-Napoca.


In acest fel clujenii vor putea cumpara produse alimentare locale si din marile magazine, de la noul stand sustinut de clusterul AgroTransilvania in cadrul sectorului de produse proaspete al hypermarketului, care se regaseste intr-unul dintre cele doua mall-uri din oras.

'Inaugurarea acestui stand reprezinta un alt pas important in sustinerea producatorilor clujeni, care au, astfel, acces la un mare numar de cumparatori. Unul dintre obiectivele AgroTransilvania Cluster este tocmai de a initia astfel de demersuri, iar proiectul 'Transilvania acasa!' s-a nascut din dorinta de sustinere a producatorilor autohtoni. Ii invitam pe clujeni sa cumpere alimente de o calitate deosebita, reprezentative pentru traditiile culinare locale', a declarat presedintele clusterului, Ioan Oleleu.

Potrivit acestuia, cumparatorii vor putea descoperi astfel gustul autentic al Transilvaniei, cu ajutorul unor alimente care pun in valoare atat traditiile culinare ale acestei regiuni europene, cat si maiestria celor care le prepara.

Calitatea deosebita a alimentelor produse in Transilvania este recunoscuta la nivel international. In Marea Britanie, de exemplu, alimentele transilvanene au fost promovate de Alteta Sa Regala, Printul Charles al Tarii Galilor, de marchiza Tracy de Worchester sau de renumitul 'chef' Paul Bloomfield, unul dintre profesorii asociati ai Oxford Brookes University, cea mai mare universitate europeana din domeniul industriei ospitalitatii.

AgroTrasilvania Cluster a fost creat la initiativa Consiliului Judetean Cluj si in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agricole din Cluj, cu scopul de a sprijini dezvoltarea micilor producatori locali, precum si a firmele de prelucrare a produselor agricole, scrie Agerpres.



Poti fi interesat si de