Record la vanzarea de carne de pui AGRICOLA, in septembrie

Record la vanzarea de carne de pui AGRICOLA, in septembrie


In primele noua luni ale acestui an, Agricola International SA, cea mai importanta companie a Grupului de firme Agricola Bacau (in care este integrat lantul de productie a carnii de pasare, reteaua de magazine proprii fiind externalizata la finalul anului trecut) continua sa mentina o crestere a cifrei de afaceri de 8% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand in prezent la circa 269,182 mil. lei (fata de 248,743 mil lei in 2013).

grigore-horoi-1In primele noua luni ale acestui an, Agricola International SA, cea mai importanta companie a Grupului de firme Agricola Bacau (in care este integrat lantul de productie a carnii de pasare, reteaua de magazine proprii fiind externalizata la finalul anului trecut) continua sa mentina o crestere a cifrei de afaceri de 8% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand in prezent la circa 269,182 mil. lei (fata de 248,743 mil lei in 2013).


La nivelul intregului Grup de firme Agricola Bacau se inregistreaza o cifra de afaceri de 462.324 mil lei, cu aproape 4% mai mult fata de cifra de afaceri inregistrata in primele noua luni din 2013 (445,888 mil. lei).

Cresterea vanzarilor de carne de pasare cu 3300 de tone fata de perioada similara a anului trecut (un plus de 13% in volum) reflecta obiectivele companiei pentru acest an. Totusi, as sublinia ca trimestrul al treilea al acestui an marcheaza cateva recorduri interne: am vandut in iulie-august-septembrie 9900 tone carne de pasare, iar in luna septembrie 3525 tone de carne de pui un record absolut pentru noi. De asemenea, am atins pragul de 22% produse din carne dezosate vandute, iar colegii mei isi propun in viitorul apropiat sa crestem acest procent la 25%, deci sa obtinem cat mai multe produse superior valorificate. De asemenea, in luna august am dat startul la exportul de produse din carne calibrate (greutate egalizata) in Anglia. Lansam, in aceasta perioada, o noua gama de produse din carne proaspata de pui, dedicata femeilor care au putin timp de alocat gatitului. Nu in ultimul rand, incepand cu luna august, am dublat cantitatea de Pui Fericit vandut (400 tone in trei luni), declara Grigore Horoi, presedintele AGRICOLA.

Vanzarile cumulate la categoria preparatelor din carne realizate de compania Salbac, companie din cadrul Grupul Agricola Bacau, au crescut, valoric, in primele 9 luni ale acestui an, cu 11% fata de aceeasi perioada din 2013, in conditiile unor cantitati totale constante. Diferentiat pe grupe de produs, in vreme ce vanzarile de preparate si mezelurile fiert-afumate se inscriu in trendul pietei, adica scad in valoare cu 14%, vanzarile de salamuri crud-uscate continua ascensiunea semnificativa din ultimii ani si inregistreaza o crestere valorica de 18% (+ 19% crestere in volume).

Ocupam pozitia de lider national la salamurile crud-uscate in retelele de retail modern din punct de vedere al cifrei de afaceri, cu 18% cota de piata, iar in volume cu 13%. De asemenea, Salamul de Sibiu AGRICOLA a inregistrat la ultima masuratoare (iunie- iulie) o cota de piata valorica de 52,6%, respectiv o cota in volum de 50,4% din total segment in Romania. Parafrazand o relatare, AGRICOLA produce Salam de Sibiu cat toti ceilalti jucatori din piata la un loc. Tinem foarte mult la calitatea acestui produs, a tuturor produselor noastre, iar acest lucru se vede in fidelitatea consumatorilor, carora le multumim, precizeaza Grigore Horoi.

La categoria semipreparate si produse de tip ready-meal, obtinute la fabrica Europrod, in primele 9 luni s-a inregistrat o crestere a vanzarilor de 18%, pe fondul cresterii volumelor comercializate pe pietele externe, preponderent in Danemarca si Franta.

Avicola Lumina Constanta a comercializat in primele sase luni ale anului peste 43 mil. de oua pentru consum, respectiv cu 24% mai multe decat anul trecut, reusind si o crestere a pretului mediu de 14% fata de perioada de referinta, in contextul in care anul trecut pretul oualor pe piata interna s-a situat sub pretul de productie.

Agricola este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie, care in septembrie 2014 a implinit 22 de ani de la infiintare.



Poti fi interesat si de