Peste 90% din productia de rapane procesate pleaca in Coreea

Peste 90% din productia de rapane procesate pleaca in Coreea


Singura fabrica de procesare a rapanelor din Romania se afla in localitatea 23 August din judetul Constanta.

rapane1Singura fabrica de procesare a rapanelor din Romania se afla in localitatea 23 August din judetul Constanta.


99 % din productia acestei fabrici ajunge in Coreea de Sud, avand in vedere ca pentru romani este mai interesant sa culeaga cochilii pe plaja cand merg la mare, dect sa consume carne de rapana.

Bulgaria este mult inaintea Romaniei la acest capitol avand cel putin 20 de fabrici de acest gen si evident o productie pe masura care aduce profit sectorului de peste.

Familia Constantinescu, administratorii companiei Patrician Trainning au avut o idee geniala care acum s-a materializat intr-un business ca la carte. Dupa ce au studiat bine piata si au cautat toate informa?iile despre posibilii cump?ratori au pus la punct un proiect de finantare prin Programul Operational de Pescuit si Afaceri Marine (POPAM) 2014 - 2020 si au reusit sa obtina o finantare. Astfel a fost realizata prima unitate de procesare in vederea valorificarii molustelor, gasteropodelor si pestelui din Marea Neagra. Valoarea totala a proiectului depaseste 5 milioane de lei. Rapana este specifica tarilor din Extremul Orient si a ajuns accidental in Marea Neagra unde s-a adaptat foarte bine.

Mai multe informatii despre acest proiect cititi in editia 37 a revistei IC.



Poti fi interesat si de