Importuri de produse procesate mai mari cu 10%, in acest an

Importuri de produse procesate mai mari cu 10%, in acest an


Presedintele Romalimenta Sorin Minea afirma ca importurile de produse procesate, dar si de cele de carne au crescut in acest an, in timp ce accesul producatorilor locali pe piata externa este tot mai greu.

mineaPresedintele Romalimenta Sorin Minea afirma ca importurile de produse procesate, dar si de cele de carne au crescut in acest an, in timp ce accesul producatorilor locali pe piata externa este tot mai greu.
Este pentru prima data cand importul de carne de porc si pasare a crescut cu circa 18%. La produsele procesate, cresterea este de 10%, a declarat Sorin Minea intr-o conferinta pe teme de agricultura.
El a mai spus ca, in ultima vreme, tot mai multi producatori locali au recurs la reducerea costurilor de productie, ceea ce a condus la o calitate mai slaba a produselor, iar in aceste conditii accesul alimentelor romanesti pe piata externa devine tot mai dificil.

Sorin Minea a tras un semnal de alarma si cu privire la faptul ca daca statul nu sustine industria alimentara autohtona, piata interna va ajunge sa fie invadata de produse din import, iar Romania sa exporte materii prime.



Poti fi interesat si de