Degustare de mici, la Bruxelles


In perioada 4-5 septembrie 2014, o delegatie a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, condusa de Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, efectueaza o deplasare la Bruxelles, Belgia, pentru a participa la Reuniunea extraordinara a Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit).

degustare-mici1In perioada 4-5 septembrie 2014, o delegatie a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, condusa de Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, efectueaza o deplasare la Bruxelles, Belgia, pentru a participa la Reuniunea extraordinara a Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit).


Tema reuniunii o constituie interdictia impusa de Federatia Rusa asupra importului de produse agricole din Uniunea Europeana. In cadrul reuniunii extraordinare a Consiliului Uniunii Europene din data de 5 septembrie 2014 se doreste analizarea si identificarea problemelor si posibilelor masuri menite sa vina in sprijinul fermierilor afectati de embargo.

De asemenea, in marja Consiliului, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale organizeaza, in data de 4 septembrie 2014, la sediul Parlamentului European (PE) Conferinta cu tema Politica Agricola Comuna promovarea si marketingul produselor cu traditie, urmata de o degustare de mici, branzeturi, vin si bere romanesti, eveniment la care sunt invitati membri ai Parlamentului European, comisari europeni, reprezentanti ai Comisiei.

Dupa alocutiunea sustinuta de viceprim-ministrul Daniel Constantin, comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos si Excelenta Sa, domnul Ambasador extraordinar si plenipotentiar Mihnea Motoc, Reprezentant Permanent al Romaniei pe langa Uniunea Europeana vor avea interventii pe aceasta tema.

In data de 5 iunie a.c., a fost publicat in Jurnalul Oficial al UE nr. L166/11 Regulamentul Comisiei nr. 601/ 2014 care amendeaza Anexa II la Regulamentul 1333/ 2008 in ceea ce priveste categoriile de carne si utilizarea anumitor aditivi alimentari in preparatele din carne. Regulamentul 601/ 2014 al Comisiei prevede printre altele, fabricarea pastei de mici dupa reteta originala si comercializarea micilor realizati din aceasta pe piata nationala, dar si la nivel european.

Regulamentul 601/ 2014 a intrat in vigoare la data de 25 iunie 2014, se arata in comunicatul MADR.



Poti fi interesat si de