Braila: Sute de kilograme de peste confiscate de politisti

Braila: Sute de kilograme de peste confiscate de politisti


Sute de kilograme de peste au fost confiscate de politisti dintr-un depozit din municipiul Braila, potrivit unei informari difuzate luni de IPJ Braila.

braila-peste1Sute de kilograme de peste au fost confiscate de politisti dintr-un depozit din municipiul Braila, potrivit unei informari difuzate luni de IPJ Braila.


Pestele a fost confiscat in urma unor verificari efectuate de politisti de investigare a fraudelor, de ordine publica si rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, sprijiniti de specialisti din Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Directiei de Sanatate Publica si Inspectoratului Teritorial de Munca la societatile comerciale care transporta si comercializeaza produse si subproduse din peste rezultate in urma activitatilor ilegale de pescuit.

"In urma verificarilor efectuate la un depozit de peste apartinand unei societati din municipiul Braila au fost gasite cantitatile de 500 kg de crap si 243 kg de novac, pentru care administratorul unitatii nu a putut prezenta documente de provenienta. Prin urmare, impotriva acestuia a fost luata masura sanctionarii contraventionale cu amenda in valoare de 2.000 de lei, iar cantitatea totala de 743 de peste a fost ridicata in vederea confiscarii, fiind lasata in custodia societatii in cauza, pana la finalizarea cercetarilor", potrivit IPJ Braila.

Actiunea a urmarit prevenirea si combaterea braconajului piscicol, precum si modul in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare si de siguranta alimentara.

Au fost efectuate controale la 34 de agenti economici si verificate 28 de mijloace auto. Au fost aplicate in total sapte sanctiuni contraventionale, in valoare de 10.300 de lei, si confiscate produse in valoare de 10.799 de lei, transmite Agerpres.



Poti fi interesat si de