Olt: Microbursa de peste in orasul Corabia


Primarul orasului Corabia, Iulica Oane, a semnat vineri, la Ministerul Agriculturii, contractul de finantare pentru crearea unei microburse de peste in localitate, proiect finantat prin Programul Operational pentru Pescuit si avand o valoare totala de circa 2,6 milioane lei.

olt-peste1Primarul orasului Corabia, Iulica Oane, a semnat vineri, la Ministerul Agriculturii, contractul de finantare pentru crearea unei microburse de peste in localitate, proiect finantat prin Programul Operational pentru Pescuit si avand o valoare totala de circa 2,6 milioane lei.


Primarul Iulica Oane a declarat vineri, pentru Agerpres, ca prin acest proiect va fi amenajata in Corabia, in imediata apropiere a pietei agroalimentare din oras, o microbursa de peste, respectiv spatii pentru depozitarea si prima vanzare a pestelui si produselor de acvacultura in conditii care sa respecte normele in vigoare. Spatiile pentru depozitarea si comercializarea pestelui vor ocupa o suprafata de peste 800 metri patrati.

Prin crearea microbursei de peste de la Corabia, singura din judet, vor fi imbunatatite conditiile de comercializare a pestelui si produselor de acvacultura in conditiile in care in judet sunt peste 100 de pescari profesionisti care au dreptul sa pescuiasca pe Olt si pe Dunare, dar pana acum nu au avut un cadru adecvat pentru a vinde.

Managerul Grupului de Actiune Locala (FLAG) din zona pescareasca "Sudul judetului Olt", Gabriel Radu, a precizat ca microbursa de peste de la Corabia va fi realizata si data in folosinta pana la finalul anului 2015 si se va adresa atat pescarilor profesionisti cat si producatorilor de peste din judetul Olt, care vor avea la dispozitie, gratuit, spatii de depozitare si de vanzare a pestelui in conditii de igiena si siguranta.

Gabriel Radu a mentionat ca FLAG va mai implementa anul acesta proiecte in alte localitati de la Dunare, urmarindu-se si incurajarea sectorului turistic, deocamdata slab dezvoltat in judetul Olt. Unul dintre proiectele deja aprobate pentru a primi finantare, al carui contract de finantare va fi semnat saptamana viitoare este cel pentru crearea unei piete de peste in comuna Orlea.

Zona pescareasca este situata in sudul judetului Olt, de-a lungul Dunarii, cuprinzand localitatile Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Visina, Garcov si Corabia. Consiliul Judetean Olt, consiliile locale din comunele mentionate si orasul Corabia, alaturi de asociatii de pescari, asociatii agricole si organizatii nonguvernamentale au constituit un parteneriat in vederea accesarii de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea durabila a zonei pescaresti din sudul judetului Olt. Suma maxima totala ce poate fi accesata de consiliile locale este de doua milioane de euro, o suma similara putand fi atrasa de catre intreprinzatorii privati din zona mentionata.



Poti fi interesat si de