Presedintele ANSVSA: Patru laboratoare private au ramas fara autorizatie de functionare

Presedintele ANSVSA: Patru laboratoare private au ramas fara autorizatie de functionare


Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu, a declarat miercuri, la Sibiu, ca patru laboratoare private au ramas fara autorizatie de functionare, deoarece nu au indeplinit procedurile legale.

laboratorr1Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu, a declarat miercuri, la Sibiu, ca patru laboratoare private au ramas fara autorizatie de functionare, deoarece nu au indeplinit procedurile legale.


Au fost controlate 30 de laboratoare.
"Inca se fac controale. Deocamdata sunt mici deficiente pe care le-am constatat la laboratoarele private. Principala deficienta e aceea ca ei sunt obligati, in momentul in care au un buletin pozitiv, sa instiinteze imediat ANSVSA. Am descoperit la cateva laboratoare buletine pozitive si neinstiintand ANSVSA. De asemenea, alte deficiente au fost ca lucrau anumite metode pentru care nu erau acreditati. Pentru toate aceste deficiente, unora li s-a retras autorizatia de functionare (...) Erau vreo patru laboratoare carora le retrasesem autorizatia de functionare. Un procent destul de mic, au fost controlati in jur de 30", a spus Vladimir Manastireanu.

Acesta a mai anuntat ca urmeaza controale si la alte laboratoare private din tara, dupa cele din Bucuresti si Ilfov. "Rezultatele finale le vom anunta saptamana viitoare, cand finalizam aceasta actiune, pentru ca deocamdata am facut-o in Bucuresti si Ilfov, dar vor mai avea loc si in tara astfel de controale la laboratoarele private", a mentionat presedintele ANSVSA, potrivit Agerpres.



Poti fi interesat si de