5 iunie ar putea deveni Ziua mondiala a micului romanesc

5 iunie ar putea deveni Ziua mondiala a micului romanesc


La Bruxelles de mai bine de un an s-a dus o lupta comerciala extrem de dura, dar care purtata cu multa pricepere, a avut un succes rasunator, ducand la consacrarea micului romanesc ca produs european.

alti-miciLa Bruxelles de mai bine de un an s-a dus o lupta comerciala extrem de dura, dar care purtata cu multa pricepere, a avut un succes rasunator, ducand la consacrarea micului romanesc ca produs european.


Joi, 5 iunie 2014, a fost publicat n JO al UE Reg. (CE) 601/2014 care modifica Anexa 2 a Reg. (CE) 1.333/2008. Prin acest document micii romanesti intra n legalitate ncepand cu data intrarii n vigoare a regulamentului (a 20-a zi de la publicare), adica din 25.06.2014. ARC propune nscrierea datei de 5 iunie n calendarul international ca Ziua mondiala a micului romanesc, ca simbol al recunoasterii traditiilor romanesti in spatiul european.

"Producatorii si procesatorii de carne, membri ai Asociatiei Romane a Carnii, sunt mandri de rezultatele Romaniei n ceea ce priveste reimpunerea pe piata a micului romanesc.
Succesul Romaniei a venit n urma unui efort de grup pe care-l salutam. Multumim Guvernului Romaniei, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Sanatatii, ANSVSA, Reprezentantei Romaniei la Bruxelles pentru persuasiunea cu care au dus aceasta lupta, bazata pe priceperea expertilor guvernamentali, cu suportul expretilor din asociatiile profesionale. Implicarea directa a premierului Victor Ponta si a vicepremierului Daniel Constantin au dat greutate demersului nostru si le multumim n mod special pentru efortul depus n repozitionarea produsului romanesc pe piata din Europa. Consideram aceasta victorie a industriei carnii pe plan european ca fiind cel mai important demers al Romaniei de la aderare n domeniul nostru de activitate. Speram ca acesta sa fie nceputul luptei de afirmare a producatorilor romani pe plan european", se arata in comunicatul ARC.



Poti fi interesat si de