Reducerea TVA la carne, in atentia Ministerului Agriculturii

Reducerea TVA la carne, in atentia Ministerului Agriculturii


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale(MADR) a confirmat faptul ca Guvernul analizeaza posibilitatea reducerii TVA la carne si preparate din carne, de la 24% la 5%.

carne cu piperMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale(MADR) a confirmat faptul ca Guvernul analizeaza posibilitatea reducerii TVA la carne si preparate din carne, de la 24% la 5%.


PRO AGRO(Federatia Nationala a Producatorilor din Agricultura, Industria Alimentara si Servicii Conexe din Romania) a solicitat, printr-o scrisoare adresata vicepremierului Daniel Constantin, reducerea TVA la carne si preparate din carne.

In urma unui studiu de anul acesta al DGIA(Directia Generala Industrie Alimentara), a rezultat ca reducerea TVA la carne si produse din carne ar fi o masura viabila in sprijinul cresterii nivelului de trai al popula?iei, se arata in raspunsul oficial al MADR. Ministerul Agriculturii subliniaza ca reducerea TVA ar putea sa asigure o colectare ridicata a veniturilor la bugetul national si coroborat cu masuri de control al autoritatilor, ar conduce n mod implicit la reducerea evaziunii fiscale, ar creste consumul, ceea ce ar permite operatorilor economici din domeniul alimentar s? pastreze locurile de munca.

Reducerea TVA la carne si preparatele din carne este o prioritate pentru industria carnii din Romania, de aceea, Alex Jurconi, presedintele PRO AGRO a declarat: Salutam pozitia ministrului Daniel Constantin si l asiguram de tot suportul asociatiilor reprezentative din industria carnii din Romania, membre ale Federatiei Nationale PRO AGRO. Vom fi la dispozita reprezentantilor ministerului pentru orice lamuriri necesare n consolidarea unui punct de vedere argumentat care sa poata fi sustinut n sedintele Guvernului Romaniei.



Poti fi interesat si de