JBS vrea sa cumpere Hillshire Brand


Compania braziliana JBS SA, numarul unu mondial in sectorul de procesare a carnii de vita si de pasare, intentioneaza sa achzitioneze firma americana Hillshire Brand, unul dintre principalii producatori de semipreparate pe baza de carne din America de Nord.

hillCompania braziliana JBS SA, numarul unu mondial in sectorul de procesare a carnii de vita si de pasare, intentioneaza sa achzitioneze firma americana Hillshire Brand, unul dintre principalii producatori de semipreparate pe baza de carne din America de Nord.
Hillshire Brand are circa 9 000 de salariati si a realizat in 2013 o cifra de afaceri de circa patru miliarde de dolari.

Firma braziliana JBS a inregistrat in primul trimestru din 2014 un profit net de 31,5 milioane de dolari, in scadere cu 69% fata de perioada similara n 2013, pe fondul cresterii puternice a cheltuielilor extraordinare (320,2 milioane de dolari), dar si urmare a numeroaselor achizitii (40 %).

Fata de aceeasi perioada din 2013, cifra de afaceri din primul trimestru s-a marit cu 35%, ajungand la 11,89 miliarde de dolari.JBS. Compania sacrifica zilnic 12 milioane de pasari si 70.000 de porci.



Poti fi interesat si de