Festival al pestelui in perioada mai-octombrie

Festival al pestelui in perioada mai-octombrie


Cel mai mare festival al pestelui din Romania, Pescia, se va desfasura pe parcursul a cinci editii, in perioada mai-octombrie, si va cuprinde cinci orase din tara, respectiv Targu Jiu, Cluj-Napoca, Constanta, Bucuresti si Iasi, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

festivalpesteCel mai mare festival al pestelui din Romania, Pescia, se va desfasura pe parcursul a cinci editii, in perioada mai-octombrie, si va cuprinde cinci orase din tara, respectiv Targu Jiu, Cluj-Napoca, Constanta, Bucuresti si Iasi, potrivit unui comunicat remis Agerpres.
Proiectul este cofinantat prin Programul Operational pentru Pescuit 2007 - 2013. 'PESCIA se doreste a fi cel mai complex festival dedicat pestelui din Romania, locul in care amatorii consumului de peste si pescarii amatori isi vor da intalnire cu o mare varietate de produse din peste si fructe de mare, operatori din sectorul cresterii si comercializarii pestelui, din domeniul pescuitului recreativ si al turismului piscicol', se precizeaza in comunicat.

Pe parcursul fiecarei editii locale, Festivalul National al Pestelui va avea trei componente: expozitia cu vanzare de peste autohton si de import si produse obtinute din acesta, precum si de accesorii necesare prepararii pestelui, expozitia dedicata pasionatilor de pescuit si operatorilor care activeaza in industria piscicola si in cele conexe acesteia si demonstratii, degustari si conferinte sustinute in fata publicului de catre bucatari profesionisti si respectiv nutritionisti care vor da informatii celor interesati despre beneficiile pestelui asupra sanatatii.

Potrivit organizatorilor, Pescia are drept obiectiv principal cresterea consumului de peste in Romania si constientizarea de catre publicul larg a beneficiilor pe care le are acest consum, precum si popularizarea unor specii mai putin cunoscute in Romania si a prepararii lor. 'Acest obiect al evenimentului se pliaza si pe fondul datelor difuzate in 2013 opiniei publice de catre Asociatia Piscicultorilor din Romania. Potrivit acestor date, tara noastra se afla printre ultimele din Europa, in ceea ce priveste consumul de peste, un roman mancand anual, in medie, mai putin de 5 kilograme, in timp ce consumul mediu in Uniunea Europeana este de 20 de kilograme anual', se mentioneaza in comunicatul citat.



Poti fi interesat si de